ISJ BN, partener într-un proiect internaţional de consiliere profesională

Inspectoratul Şcolar Judeţean a organizat, ieri, la Hotel Coroana de Aur din Bistriţa, prima reuniune a proiectului Transfer de Inovaţie Leonardo da Vinci (Să dezvoltăm împreună o consiliere profesională eficientă).
„Scopul proiectului este extinderea unei noi metode de orientare profesională şi de carieră la elevii de clasa a VIII-a prin formarea de formatori în unităţile şcolare. Proiectul porneşte de la probleme identificate la nivelul parteneriatului, abandonul şcolar şi consilierea profesională deficitară, corelate cu dificultatea pe care o întâmpină tinerii în a-şi găsi un loc de muncă”, ne comunică inspector Monica Buboly.
Grupul ţintă al proiectului îl reprezintă elevii din clasa a X-a de la profilele tehnologice sau economice din 12 unităţi de învăţământ din judeţ (anul I de proiect) şi elevii din clasa a VIII-a (anul II de proiect). Valoarea proiectului este de 390.000 euro, iar finanţatorul proiectului este Agenţia Naţională pentru Formare Profesională din Italia. În proiect sunt implicate 87 de şcoli din ţările partenere (Franţa, Elveţia, Letonia, Olanda, România – ISJ BN şi ISJ Arad). Şcolile partenere din judeţ sunt: Colegiul Tehnic INFOEL Bistriţa, Colegiul Tehnic Grigore Moisil Bistriţa, Liceul Agricol Bistriţa, Liceul de Servicii Bistriţa, Liceul Tehnologic Forestier Bistriţa, Colegiul Silvic Transilvania Năsăud, Colegiul Economic Năsăud, Liceul Agricol Beclean, Liceul Tehnologic Henri Coandă Beclean, C.N. Andrei Mureşanu, Liceul Tehnologic Telciu, Liceul Radu Petrescu Prundu Bârgăului şi Liceul Tehnologic din Lechinţa.
Proiectul se va finaliza cu un concurs internaţional de punere într-o formă artistică a opţiunilor de carieră (video, machete), precum şi chestionare de orientare profesională în limbile fiecărei ţări participante şi un ghid de aplicare.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5