Prin finanţări europene,

ISU BN a fost dotat cu 11 autospeciale pentru intervenţii în situaţii de urgenţă

Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară “Transilvania de Nord” a finalizat implementarea celei de a doua etape a proiectului “Îmbunătăţirea dotării cu echipamente a bazelor operaţionale pentru intervenţii în situaţii de urgenţă din Transilvania de Nord”.
Prin acest proiect în valoare de peste 10 milioane lei, derulat prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, au fost achiziţionate 12 autospeciale, şi anume şase autospeciale complexe de intervenţie, descarcerare şi acordarea asistenţei medicale de urgenţă şi şase autospeciale pentru lucră cu apă şi spumă.
În această a doua etapă, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bistriţa-Năsăud i-au fost distribuite două autospeciale, câte una din fiecare categorie, asta după ce, în prima etapă a proiectului, inspectoratul a fost dotat cu alte 9 autospeciale (dintre care trei ambulanţe SMURD).
“Valoarea totală a proiectului a fost de aproximativ 10 milioane lei, din care pentru judeţul Bistriţa-Năsăud – 1.358.650 lei, partea de cofinanţare suportată de Consiliul Judeţean fiind de 2%.
ISU BN a fost dotat cu cinci autospeciale pentru lucrul cu apă şi spumă, o autospecială pentru descarcerări grele, şi trei ambulanţe. În etapa a doua, judeţului nostru i-au revenit o autospecială complexă de intervenţie, descarcerare şi acordartea asistenţei medicale de urgenţă, în valoare de 750.000 lei, fără TVA, iar acum recepţionăm o autospecială pentru lucrul cu apă şi spumă în valoare de 579. 766 lei (fără TVA).
Avem şi etapa a treia a proiectului, proiect care a fost déjà acceptat. În urma acestui proiect, judeţului Bistriţa-Năsăud îi va reveni o autospecială pentru salvare şi lucru la înălţime”, a precizat preşedintele Consiliului Judeţean, Emil Radu Moldovan, în cadrul unei conferinţe de presă.
În completare, lt. col. dr.ing. Constantin Florea, inspectorul şef al ISU BN, a ţinut să mulţumească administraţiei judeţene pentru sprijinul acordat în implementarea acestor proiecte, mai ales pentru asigurarea cofinanţării.
.............................

Citiţi ediţia print

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5