IULIA DRAGU și CASA VERDE

         Iulia Ionela Dragu, manager al Asociației „MEREU ÎMPREUNĂ” -   BN 2015, reprezintă entuziasm și dorință pentru a face bine oamenilor.

         Este omul cu aplecare despre suflet cu har și dăruire față de o nobilă activitate umană – într-ajutorarea persoanelor aflate în dificultate, dar și organizarea a o serie de activități cultural – artistice, educative și promovarea tradițiilor prin creațiile meșteșugarilor (expoziții), toate organizate în scop umanitar.

         Domnia sa, este într-o veșnică călătorie printre oameni, sursa de inspirație în construirea de idei inovative implementate apoi, în proiecte viabile, cu acțiuni eficiente agreate și apreciate, de public și de către conducerile Administrației Județene și ale orașului Năsăud precum și de Centrul Municipal de Cultură Bistrița-Năsăud, Casa de Cultură orășenească Năsăud și Asociațiunea Astra, exprimându-și disponibilitatea de colaborare și ajutor.

         Din toate proiectele, probabil printre primele inițiative realizate a fost înființarea Clubului Femeilor Solidare Năsăud – 2018, cu gândul promovării solidarității și voluntariatului în rândul femeilor, prin a căror activitate s-au derulat și realizat apoi, cele mai frumoase evenimente de ținută cultural artistică, istorică, tradiții și creații și a.m.d., despre care s-a scris în ziare și reviste, nominalizându-se   și beneficiarii fondurilor și a altor bunuri materiale adunate.

         Iulia Ionela Dragu de data aceasta surprinde prin inițierea unui nou proiect „CASA VERDE”, pentru realizarea căruia este nevoie de timp, de solidaritate și ajutor.

         De ce „CASA VERDE”?

         O familie cu suflet mare a donat Asociației „Mereu Împreună” o suprafață de 40 de arii de teren (o livadă sub pădure), cu tot ce s-a găsit pe ea (o căsuță țărănească veche și ceva anexe), care amenajată corespunzător, se dorește a fi folosită în scop educativ și recreativ pentru copiii cu probleme, staționari periodic în Casă, ocazii în care să se vorbească despre  pământ și bogățiile lui, despre natură și frumusețea ei, despre oameni cu preocupările lor, despre muncă și efort, despre viață și despre Dumnezeu Creatorul lumii, imprimându-le normalitatea de a cultiva pământul și de a crește și iubi animalele.

         În programul de amenajare, nu lipsesc atelierele de creație (pictură, obiecte de artizanat și scrisul), grădinăritul (legume și flori), teren de sport, spațiu de joacă pentru copii, animăluțe, activități cultural artistice în aer liber și a.m.d., cu acces liber vizitatorilor și oamenilor pasionați de cultură – artă.  

         La toate acestea, se lucrează, iar în zilele care urmează va fi montată o TROIȚĂ închinată Lui Dumnezeu , fiind ca o binecuvântare în reușita celor propuse.

         Dacă cele înșiruite mai sus, sunt de durată în realizare, în prezent D-na Iulia Dragu lucrează efectiv pe domeniul respectiv, curățând terenul, plantând flori  - dând contur aleii trandafirilor (zonă de promenadă), plantează legume, lucrează și la amenajarea terenului de sport, are și ceva animăluțe, efort ce garantează realizarea obiectivului propus.

         Important de reținut este faptul că, din proiectul „CASA VERDE”, Iulia Ionela Dragu realizează ATELIERUL DE LICHENI, în care domnia sa își pune în valoare talentul și darul dat de Dumnezeu în ale artei, realizând primele tablouri folosind licheni de cultură vi, antistatici – stabilizați, cu durată de viață 10 – 15 ani, tablouri unicat în zona noastră, de o frumusețe rară determinată de varietatea culorilor naturale ale acestora și de creativitatea autoarei  în alegerea modelelor.

         Analizate în profunzime creațiile, spiritual observi cum în fiecare tablou există viață, viață dăruită de natură, dăruită de Dumnezeu, cu frumusețea și farmecul ei până la un moment dat, apoi rămâne precum o creație în pictură, care de fapt oglindește viața autorului, dăruirea și pasiunea pentru frumos, colorând lumea, aducând-o spiritual în farmecul poeziei, și în ochii și sufletul celor ce o privesc.

         Tablourile realizate de Iulia, valorificate apoi prin vânzare, i-au drumul susținerii acțiunilor umanitare prin Asociația „Mereu Împreună”.

         Iulia Ionela Dragu, merită calde felicitări și trebuie să fie ajutată în realizarea proiectului „CASA VERDE”.

 

                                                                                 ec. Floarea Pleș

                                                                  Președ. Cercului Astra oraș Năsăud    

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5