Izolarea termică a blocurilor de locuințe, realizată la Beclean în condiții de siguranță pentru sănătatea publică

Nouă blocuri de locuințe din Beclean beneficiază în această perioadă de un proiect de „Creștere a performanței energetice a blocurilor de locuințe din orașul Beclean”.

Proiectul este finanțat din fonduri europene și a fost accesat prin Axa prioritară 3 „Sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon” - Prioritatea de investiţii 3.1 Operațiunea A „Clădiri rezidențiale”.

În această perioadă de stare de urgență lucrările s-au limitat la munca în exteriorul clădirilor de pe schele, pentru a evita astfel orice contact direct cu locatarii, pentru evitarea raspândirii noului coronavirus. În plus, muncitorilor li s-a interzis în mod categoric interacțiunea cu beneficiarii proiectului.

Până acum muncitorii au reușit să izoleze podurile blocurilor și să monteze rame și geamuri la multe dintre apartamentele celor nouă blocuri incluse în proiect, situate pe o parte și alta a DN17, de la intrarea și până la ieșirea din oraș.

„Va fi îmbunătățită calitatea vieții urbane prin aplicarea unor măsuri de creștere a eficienței energetice la nivelul a celor nouă blocuri de locuințe, sunt vizate un număr de 312 apartamente cu peste 590 de persoane, beneficiari direcți ai acestei investiții și va crește confortul general al locatarilor din aceste blocuri, iar mediul ambiant va fi mai plăcut și mai prietenos. Prin realizarea lucrărilor de intervenție vor fi diminuate consumurile energetice pentru încălzirea spațiilor, în condițiile asigurării și menținerii climatului termic interior, prin limitarea pierderilor de caldură către mediul exterior, precum și ameliorarea aspectului urbanistic al clădirii”, a declarat primarul din Beclean, Nicolae Moldovan.

Valoarea totală a proiectului este de 9.760.513 lei, adică 2,1 milioane euro.

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5