Jean Pădureanu se retrage oficial de la Gloria. O jumătate de secol dedicată Bistriţei

Meciul disputat astăzi de Gloria Bistriţa în compania echipei Dinamo Bucureşti va marca un moment istoric pentru fotbalul românesc.Jean Pădureanu, omul de care s-au legat toate performanţele Bistriţei, se retrage oficial din staff-ul clubului. Acesta va primi placheta de preşedinte onorific al Gloriei, la eveniment fiind aşteptaţi să participe reprezentanţi ai Federaţiei Române de Fotbal, ai Ligii Profesioniste de Fotbal, dar şi autorităţile judeţene.

          Tot vineri seara, va fi oficializat şi demersul prin care Stadionul Municipal va primi numele lui Jean Pădureanu. Decizia a fost luată încă din ianuarie, la propunerea preşedintelui Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, Emil Radu Moldovan.

          Jean Pădureanu (n. 22 martie 1936, Băileşti, Dolj) a evoluat ca jucător pentru Universitatea Craiova şi la Gloria Bistriţa (1958-1970). În 1964 a fost numit vicepreşedinte al clubului  Gloria Bistriţa, urmând ca în 1995 să fie numit preşedintele aceleiaşi echipe. “Lordul” este cel mai longeviv conducător de club din istoria fotbalului românesc.

          Gloria Bistriţa a promovat în prima divizie în 1990, iar 23 de ani nu a retrogradat sportiv, record deţinut doar de Steaua şi Dinamo. Sub conducerea lui Pădureanu, Bistriţa a câştigat o Cupă a României în 1994, a jucat finala aceleiaşi competiţii, în 1996. În campionat, cea mai bună clasare a fost locul 3, în sezonul 2002/2003. Memorabile sunt pentru bistriţeni şi nu numai partidele disputate cu Fiorentina sau Atletico Madrid. Erau alte vremuri, iar bistriţenii se mândreau cu echipa lor. Acum, au uitat să o susţină.

          “Aş regreta şi m-aş răsuci şi-n mormânt dacă această echipă ar dispărea”, a declarat Jean Pădureanu, un brand al Bistriţei.

          Pentru liniştea tuturor, Pădureanu face un pas în spate. Să-i vedem la treabă pe marii oameni de fotbal ardeleni şi să le vedem performanţele. Atunci vom spune “Jos pălăria!”.

 

Comentarii

23/05/13 21:48
stan rodica

va multumim pentru tot!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5