Joc strămoşesc, la Agrieş

Parohia Ortodoxă Agrieş, Primăria şi Consiliul Local Târlişua, Centrul Judeţean pentru Cultură BN organizează a II-a ediţie a Festivalului concurs al jocului şi portului tradiţional de pe Valea Ţibleşului, sub Dealul Secăturii. Festivalul, iniţiat de părintele Timotei Găurean, va începe duminică, la ora 14.00 şi va avea în concurs trei generaţii de dansatori: până la 15 ani, tineri sau căsătoriţi până la 50 ani şi bătrâni, peste 50 de ani. În faţa unui juriu de specialitate, perechile concurente vor juca în acompaniamentul tarafului tradiţional al Casei orăşeneşti de Cultură Sângeorz-Băi, condus de Ionică Moldovan.

În spectacolul de gală vor evolua artiştii Mia Dan, Maria Leşe, Cornelia Ardelean Archiudean, Alexandru Pugna, Georgiana Mănăilă, alături de interpreţii originari de aici: Eugenia Horoba, Teodora Purja, Grigore Sâmboan şi grupul folcloric „Glanetaşul” condus de Floarea Pop.

Manifestarea îşi propune să readucă în atenţia generaţiilor actuale jocurile de altădată.

Comentarii

27/08/11 19:34
sofia marianapop

Va salutam din Madrid.Suntem familia pop Teodor si Sofia cu fetele Roxana siAndreea.Va felicitam pe cei care ati organizat acest festival in special pe parintele Gaurean,pe Floarea Pop si pe cei care participa.Suntem alaturi de voi cu sufletul si va dorim sa cistigati cit mai multe premii.SALUTARI AGRIESENILOR.

20/02/11 14:44
Vizitator pahone rus

il cunosc personal pe parintele GAUREAN sint nascut in acest sat am facut scoala primara impreuna in AGRIES o initiativa exraaordinara AGRIESU PE INTERNET............acuma eu sint in ZARAGOZA SPANIA

20/02/13 20:02
DOMNITA SABO

Desi nu mai lociesc in Agries de aproape 40 de ani, ma emotionez profund de fiecare data cand vad oameni ai locului si portul cu care am crescut si eu, sun mandra ca sunt din Agries. I-l cunosc pe Parintele Gaurean care a facut si face in continuare multe pentru pastrarea si cunoasterea oboceiurilor, a portului si a celorlalte indeletniciri specifice Agrisului.
Domnita Sabo - Timisoara

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5