A IV-a ediţie a Festivalului „Sub dealul secăturii” în parohia bistriţeană Agrieş

http://www.radiorenasterea.ro

Parohia Ortodoxă Agrieş, Asociatia “Perpetuum Artis” Agrieşel, Consiliul Judeţean şi Centrul Judeţean pentru Cultură Bistriţa-Năsăud, cu sprijinul Primăriei şi Consiliului Local Târlişua organizează duminică, 9 septembrie 2012, cea de-a IV-a ediţie a Festivalului-concurs „Sub dealul secăturii”.
Manifestarea, care promovează portul şi jocul tradiţional, a fost iniţiată de preotul paroh Timoftei Găurean din Agrieş, din dorinţa de a face cunoscute obiceiurile populare de pe Valea Ţibleşului dar nu numai.
Anul acesta, vor concura în cadrul festivalului perechi din toate categoriile de vârstă, de la cei mai tineri, până la oameni vârstnici de peste 65 de ani, din judeţele Bistriţa-Năsăud şi Maramureş.
Potrivit învăţătoarei Floarea Pop, care care se ocupă în acest an de organizarea festivalului, juriul va fi format, ca de fiecare dată, din specialişti precum prof. dr.Vasile Filip din Bistriţa, conf.univ.dr. Aurel Bodiu de la Universitatea „Avram Iancu” din Cluj-Napoca, scriitorul şi omul de radio Valentin Marica, etnolog Maria Golban şi jurnalistul Menuţ Maximinian.
Toţi locuitorii din Agrieş vor îmbrăca duminică vechile costume populare din zonă, vor participa dimineaţa la Sfânta Liturghie după care, de la ora 14:00 vor lua parte la festivalul care se va încheia cu un spectacol folcloric. Invitaţi în spectacol:
Orchestra Ansamblului Profesionist „Dor Românesc” a Centrului Judeţean pentru Cultură Bistriţa-Năsăud şi soliştii: Domnica Dologa, Anuţa Motofelia, Cristina Retegan.
Florian Roşan, Maria Dan Golban, Lenuţa Purja, Lenuţa Filipoi, Cristina Bugnar.
Soliştii Grupului Folcloric „Glanetaşul” Agrieş: Teodora Purja, Valer Rus, Eugenia Horoba, Dănuţ Rus şi Susana Suciu.

Prezintă: Grigore Sâmboan.

Comentarii

29/09/12 23:00
Andreea

Unde pot gasi un video al evenimentului ?

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5