Josenii Bârgăului: Atac de panică după ce gospodăria i-a luat foc

Garda de Intervenție Prundu Bârgăului intervine în localitatea Josenii Bargaului la un incendiu izbucnit la o casa de locuit. Nu sunt anunțate victime.intervenția este în dinamica.ISU BN
Update În această dimineață, în jurul orei 06.45, Dispeceratul Integrat ISU SAJ Bistrița – Năsăud a direcționat de urgență, în localitatea Josenii Bârgăului, mai multe echipaje de pompieri militari, de la Garda de Intervenție Prundu Bârgăului și Detașamentul de Pompieri Bistrița, respectiv pompierii voluntari de la SVSU Josenii Bârgăului, în urma izbucnirii unui incendiu la o gospodărie.

Incendiul se manifesta generalizat la mai multe imobile dintr-o gospodărie și amenința să se extindă la alte case de locuit, distanța de siguranță dintre imobile fiind foarte mică.
Din fericire, nu au fost înregistrate victime. Pompierii militari de la Garda de Intervenție Prundu Bârgăului și de la Detașamentul de Pompieri Bistrița au acționat pentru localizarea focarelor, protejarea vecinătăților și evacuarea bunurilor din zonele afectate de incendiu. Unul din proprietari a suferit un atac de panică, a primit asistență de la echipajul de paramedici SMURD, dar nu s-a impus transportul acestuia la spital.
S-a reușit evacuarea aparaturii electrocasnice și a elementelor de mobilier care nu erau fixate în imobil (casa de locuit). Alimentarea autospecialelor s-a realizat din râul Bistrița, peste un dig de patru metri. Suprafața totală afectată de incendiu este de aproximativ 180 mp, constând în bucătăria de vară (locul de unde a izbucnit incendiul), o anexă alipită, respectiv acoperișul casei de locuit, de asemenea, alipită de anexa intermediară.
Evenimentul a fost provocat, cel mai probabil, de cauze de natură electrică (scurtcircuit electric) – priză sau întrerupător defect în bucătăria de vară.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5