În judeţul Bistriţa-Năsăud, protocolul PSD+PC nu se respectă

Liderii PC le-au reproşează aliaţilor social-democraţi lipsa de recunoştinţă pentru aportul pe care partidul lor l-a avut la alegerile parlamentare din noiembrie. Acum două luni, la ultima şedinţă cu aleşii locali ai partidului său, Dan Voiculescu declara că cei de la PSD, “după ce s-au văzut cu sacii în căruţă”, au uitat de ajutorul primit. Liderul de onoare al PC le cerea atunci conservatorilor să cântărească şansele filialelor pe care le reprezintă şi să decidă în martie ce e de făcut: merg pe propriile picioare în confruntarea pentru Parlamentul European sau recurg tot la locomotiva PSD. Mircea Geoană le atrăgea însă atenţia celor de la PC să fie prudenţi în alegerea pe care o vor face, având în vedere că partidele mici de regulă nu au şanse să acceadă în Parlamentul European.

Judeţul Bistriţa-Năsăud este unul din cele 14 judeţe în care protocolul PSD+PC nu se respectă. „Primele probleme au început înainte de campania electorală, şi s-au amplificat atunci când pe lista propunerilor pentru Consiliul Judeţean figurau numele lui Ionel Tompa şi Viorel Pupeză”, a precizat Ioan Tudoran, preşedinte interimar PC la întâlnirea cu jurnaliştii.

Preşedintele PC Bistriţa, Gheorghe Pop, a reproşat social-democraţilor lipsa de fair-play de care au dovadă şi în momentul în care s-au împărţit deconcentratele, PSD neluând în calcul, propunerile conservatorilor.

„Încă aşteptăm ca PSD să ne trateze ca parteneri loiali, până când nu e prea târziu”, a replicat Gheorghe Pop, preşedinte PC Bistriţa.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5