La Bistriţa-Năsăud, protocolul PDL-PSD atârnă de un fir de aţă..

În judeţul nostru, protocolul PDL-PSD ridică mari semne de întrebare. Nemulţumiri există de ambele părţi. Democrat-liberalii îi acuza pe cei din PSD că nu renunţă la parteneriatul cu PNL, pe care l-au încheiat în vară, când au avut loc alegeri pentru desemnarea şefilor administraţiilor locale. Ulterior, după alegerile parlamentare, PSD a dat mâna cu PD-L pentru guvernare, însă, la conducerea consiliilor locale şi judeţene, parteneriatul PSD - PNL nu a fost rupt. Cu toate că în protocolul încheiat între cele două formaţiuni politice aflate la guvernare nu există o prevedere expresă cu privire la schimbarea majorităţilor la nivel local, reprezentanţii PD-L au dorit reconfigurarea conducerilor administraţiilor judeţene. Preşedintele PD-L B-N,Ioan Oltean, a arătat că: „nu poţi să fii la putere la Bucureşti şi în opoziţie în teritoriu. Ceea ce avem la nivel naţional ar fi bine să avem şi la nivel judeţean“.

În ultimul timp, protocolul a început să scârţie rău. Liderii celor două formaţiuni politice nu ajung la nicio înţelegere, iar în Consiliul Judeţean, lucrurile au scăpat de sub control. Proiectul de buget judeţean, adoptat în absenţa consilierilor PSD, a fost picătura care a umplut paharul. Nicolae Moldovan, secretar executiv PSD B-N a declarat că la nivelul judeţului s-a încheiat protocolul dintre PSD şi PD-L.

Liderul judeţean PSD B-N, Radu Moldovan, este mai precat în afirmaţii, dar nu exclude nici ideea încheierii protocolului de colaborare dintre PDL-PSD, dacă neînţelegerile continuă.

,,Domnul Nicu Moldovan a făcut afirmaţia respectivă în calitate de secretar executiv al partidului. În calitatea mea de preşedinte de partid, pot spune că vom face o analiză serioasă a celor întâmplate la Consiliul Judeţean, şi abia după ce vom dezbate lucrurile, săptămâna viitoare, în Comitetul Executiv, vom lua o decizie. Nu exclud faptul că dacă neînţelegerile continuă, s-ar putea ca protocolul de colaborare să înceteze. Cât despre şedinţa extraordinară a CJ,consider gestul consilierilor PD-l, impardonabil. De asemenea, regret foarte mult modul în care liberalii au înţeles să îşi respecte cuvântul dat”, a afirmat Radu Moldovan.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5