Revoltă în teritoriu

PSD B-N renunţă la protocolul cu PD-L

A început „războiul”. Ceea ce era inevitabil

s-a produs. În data de 3 aprilie 2009, Biroul Permanent Judeţean Bistriţa-Năsăud a hotărât să ia decizia denunţării unilaterale a protocolului „Parteneriat pentru România”, semnat în 28 ianuarie 2009.

În judeţul nostru, constituirea majorităţii PDL-PSD în teritoriu a întâmpinat mari greutăţi, ţinând cont de animozităţile adunate în timp între cele două partide. După alegerile locale, în judeţul nostru s-au format alianţe politice între social-democraţi şi liberali, consecinţă fiind aceea că unii lideri PNL au ajuns să ocupe funcţii importante.

După semnarea protocolului, liderul judeţean PSD a declarat că exclude orice discuţie legată de schimbarea majorităţii constituite cu liberalii în consiliile locale şi judeţene. De cealaltă parte, liderul PD-L Ioan Oltean a avut mai multe tentative de a-i coopta pe social-democraţi, tentative care au eşuat.

Reacţiile liderilor politici au fost diferite, dar pline de „înţelesuri” şi „substraturi”.

Ioan Oltean, preşedinte PD-L B-N: „Aşteptăm să ni se comunice şi oficial. Am aflat de ruperea protocolului din presă. Mi se pare firesc ca primul care află un asemenea lucru să fie partenerul. Din punctul meu de vedere nu există nici un motiv care să justifice ruperea acestui protocol, nu pentru că noi am vrut, ci pentru că PSD nu a mai vrut”.

Radu Moldovan, preşedinte PSD B-N: „Partenerii trebuie respectaţi, nu umiliţi. În acest sens, am avut o discuţie telefonică cu Ioan Oltean şi i-am cerut să avem sâmbătă (n.r.-4 aprilie) o întâlnire, dacă mai rămânem sau nu în parteneriat. Mi-a răspuns că nu are timp sâmbătă, deoarece era foarte ofuscat de o anumită situaţie care s-a produs vineri. Astfel, vineri dimineaţa, în Biroul Permanent Judeţean PSD B-N am hotărât cu unanimitate de voturi, decizia denunţării unilaterale a protocolului semnat cu PD-L. Mi-am dorit să găsesc o soluţie amiabilă, dar Oltean a refuzat şi arbitrajul încercat la nivel central”.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5