Ruperea protocolului a ajuns „ în gura” conducerilor centrale PSD-PDL

Ruperea protocolului de colaborare la nivelul filialelor judeţene ale celor două partide de guvernământ, ca şi neîncheierea acestei înţelegeri la nivelul altor judeţe, precum Olt, au născut noi tensiuni între PSD şi PDL. Conducerile centrale PSD şi PD-L au discutat, ieri, în şedinţe separate, situaţia creată de ruperea protocolului din judeţul Bistriţa-Năsăud.

„ Despre Bistriţa va fi o discuţie în Biroul Permanent al nostru de luni. Sunt alte implicaţii acolo, vrem să le evaluăm şi noi. Vrem să vedem din ce cauză nu se poate face un pas înainte şi eu cred că nu din cauza noastră, în mod special, mă refer la PSD. Deocamdată trebuie să evaluăm efectiv situaţia din teren în cadrul BPN”, a declarat pentru Agerpres, vicepreşedintele PSD Gheorghe Nichita, după şedinţa săptămânală a liderilor coaliţiei de guvernare. El a susţinut că semnalele venite de la Bistriţa sunt îngrijorătoare şi nu sunt singulare, un alt exemplu fiind judeţul Olt, unde protocolul ar putea fi rediscutat.

Acelaşi punct de vedere îl împărtăşea şi secretarul general PD-L, Vasile Blaga, care anunţa că mai există încă probleme în teritoriu în respectarea protocolului cu PSD.

,,Discutăm despre funcţionarea coaliţiei. Sunt probleme în teritoriu, sigur că da. Situaţia de la Bistriţa nu este singulară. Îl înţeleg pe domnul Geoană că îl priveşte pe dânsul şi PSD. Avem situaţii mai multe şi le discutăm pe toate", a precizat Blaga.

Biroul Permanent Judeţean (BPJ) al PSD Bistriţa-Năsăud a decis, vineri, prin vot, să rupă protocolul de colaborare semnat cu PD-L şi să nu mai respecte nicio înţelegere privind împărţirea funcţiilor de conducere în instituţiile publice din judeţ. Nemulţumirea social-democraţilor locali este legată de faptul că din suma peste 17 milioane de lei, cât a împărţit Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud (condus de PDL), peste 10 milioane de lei au ajuns la cele 22 de primării PDL, 3,42 milioane de lei la nouă primării PNL, 200.000 lei la singura primărie condusă de un membru PNG-CD. Restul, de 3,68 milioane lei a fost împărţiţi de 33 de primării PSD, cele mai multe dintre acestea aflându-se în prezent în incapacitate de plată.

Contactat telefonic, deputatul PSD Radu Moldovan ne-a precizat că în ceea ce priveşte situaţia din judeţul nostru, în cadrul Biroului Permanent Naţional a fost prezentată doar lista cu nominalizările PSD-iste pentru deconcentratele ce aparţin ministerelor PSD, listă care va fi făcută publică în cadrul conferinţei săptămânale de vineri.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5