Taina plantelor

L-CARNOZINĂ - Supliment alimentar cu rol antiaging și de creștere a rezistenței la efort

entru mai multe informaţii cu privire la produsele noastre şi pentru oferte, vă rugăm să accesaţi site-ul: www.hypericumimpex.ro - Bd.Decebal, Nr.44,Bloc.K2,Parter; telefon:0263701935; mail:[email protected] - Calea Moldovei Nr.40,incinta Kaufland; telefon: 0767688755; mail:[email protected]

Caracteristici generale ale produsului:

Suplimentul alimentar L-Carnozină este un produs atent formulat pentru revigorarea și fortifierea organismului. Având drept ingredient activ această dipeptidă valoroasă al cărui nume îl poartă, produsul este util în creșterea rezistenței la efort, îmbunătățirea performanțelor sportive și ușurează acumularea de masă musculară. Carnozina este un produs endogen cu beneficii dovedite atunci când este suplimentată prin dietă, în special în cazul sportivilor, dar și a persoanelor care depun mult efort, atât fizic cât și intelectual. Aceasta este și un excelent antioxidant, fiind capabilă să amelioreze efectele negative ale radicalilor liberi. Nu în ultimul rând, Carnozina are și proprietăți antiîmbătrânire, având mecanisme diverse de protejare a organismului împotriva proceselor degenerative. Limitarea efectelor negative ale stresului oxidativ asupra organismului precum și încetinirea proceselor degenerative ce au loc la nivel celular odată cu trecerea timpului sunt demersuri cu atât mai necesare cu cât ritmul vieții noastre devine tot mai alert și stresant, iar alimentația noastră devine tot mai haotică (mese neregulate, asocierea greșită a alimentelor, mâncatul în grabă și la ore improprii), procesată (devitalizată, lipsită de enzime) și plină de toxine, aditivi și cu un profil nutrițional dezechilibrat (raport ω-6:ω-3 disproporționat, exces de carbohidrați rafinați, de grăsimi saturate sau de sare). Astfel, microbiota noastră intestinală este tot mai greu încercată mai ales din cauza prezenței tot mai mari a resturilor de antibiotice în produsele animale și a pesticidelor și îngrășămintelor în cele vegetale. Mai nou, prezența microplasticelor în alimentația umană este și ea un motiv tot mai mare de îngrijorare și un factor perturbator major în tot organismul. Toți acești factori de stres, împreună cu un efort fizic neadecvat, o hidratare insuficientă, un somn de slabă calitate și alte obiceiuri nocive (excesul de alcool, fumatul, administrarea improprie de medicamente), în timp, pot genera stres oxidativ și contribuie la creșterea statusului inflamator din organism. Mai mult, acești stresori pot modifica microbiota gastrică și intestinală, cu efecte asupra digestiei, tranzitului intestinal și a răspunsului imun.

Vedem, astfel, că inflamația cronică este declanșatorul principal pentru multe probleme de natură metabolică, renală, cardiovasculară, hepatică, autoimună, neuronală, osteoarticulară și chiar și pentru unele alergii. Astfel, prezența unui status inflamator în organism pentru un timp îndelungat are o influență negativă asupra întregului corp reducându-ne rezistența față de diverși agenți patogeni sau provocând un răspuns hormonal sau imunitar necorespunzător ce ne poate compromite sănătatea sau care ne încetinește ritmul de refacere a organismului. Cel mai adesea, aflarea prelungită într-o stare de inflamație sub-clinică duce la epuizarea rezervelor energetice ale organismului. Această epuizare poate fi resimțită sub forma stărilor de slăbiciune, oboseală, scădere a rezistenței la efort, încetinirea funcțiilor cognitive (putere de concentrare, memorie, atenție, timp de răspuns etc.), scăderea imunității, accelerarea proceselor de îmbătrânire și chiar depresie.

De asemenea, nivelurile scăzute de energie cauzate de multitudinea de factori de stres exogeni și endogeni au un impact simțitor asupra metabolismului și a greutății corporale. Odată cu destabilizarea microbiotei intestinale și cu acumularea unui surplus de grăsimi în organism (în special în regiunea omentală), se poate crea un cerc vicios ce conduce la și mai multă inflamație, care la rândul său favorizează luarea în greutate prin creșterea nivelelor de insulină și perturbarea nivelelor altor hormoni. Similar, acumularea grăsimii la nivelul ficatului (steatoză hepatică) duce la îngreunarea funcției hepatice, afectarea digestiei și încetinirea proceselor de detoxifiere ale organismului. Pentru o slăbire sănătoasă și de durată, este recomandată eliminarea treptată a depozitelor de grăsime aflate în exces prin adresarea dezechilibrelor energetice, alimentare, metabolice și/sau hormonale din organism. Indiferent de cauza apariției kilogramelor în plus, pentru a ne proteja sănătatea, este indicat un management atent al greutății corporale, adoptarea unei diete variate și echilibrate, o hidratare corespunzătoare și un stil de viață activ (minimum 30 de minute pe zi de efort cu intensitate medie).

Pentru a ne pregăti organismul pentru efort (fizic și psihic) și a-l ajuta în procesul de acumulare de masă musculară putem face apel la suplimente alimentare care conțin ingrediente active biologic cu proprietăți antioxidante, protectoare și regenerante. Acestea sunt o soluție eficientă și la îndemână pentru susținerea organismului și combaterea factorilor cu impact negativ asupra sănătății noastre fizice și psihice. În concluzie, produsul de față este destinat asistării organismului în procesele de: creștere a rezistenței la efort; grăbire a refacerii musculare după antrenament; optimizare a metabolismului energetic celular; menținere a integrității țesuturilor și funcțiilor neuronale; limitare a stricăciunilor provocate de stresul oxidativ; protejare a sănătății cardiovasculare prin reglarea tensiunii arteriale și a contracțiilor miocardului; încetinire a proceselor de îmbătrânire celulară; menținere a sănătății metabolice prin efectul antiglicant, de reglare a glicemiei serice și de reducere a rezistenței la insulină.

Produsele Hypericum: Tehnologie extractivă de top. Calitate garantată!

Suplimentele nutritive concepute de laboratoarele Hypericum sunt obținute din surse naturale atent verificate. Așadar, materiile prime folosite sunt procurate din zone nepoluate, ecologic curate, astfel încât putem garanta puritatea produsului, prin lipsa de contaminanți toxici carcinogeni, metale grele, erbicide, insecticide, îngrășăminte chimice, microorganisme sau virusuri patogene. Noutatea acestor produse este reprezentată de extractul integral concentrat pe care îl conțin. Acesta asigură o mai bună biodisponibilitate și o mai bună asimilație în organism a substanțelor active benefice. Pentru realizarea suplimentului, au fost folosite ingrediente 100% naturale precum L-Carnozina pură, neiradiate și potrivite pentru consumul de către cei cu diete vegane sau vegetariene. Prin încapsularea substanței active s-a obținut o îmbunătățire a stabilității acesteia și o creștere a cantității ajunse în intestin prin protejarea față de acțiunea sucurilor gastrice. Datorită formulei concentrate, produsul de față asigură o cantitate optimă de compuși biologic-activi, fiind totodată ușor de utilizat.

Prezentarea compușilor activi ai produsului:

L-Carnozina (β-alanil-L-histidină) este o moleculă dipeptidică regăsită în concentrații mari în țesuturile musculare și cerebrale, dar și în cele gastrointestinale. Aceasta este formată din doi aminoacizi, fiind sintetizată la nivelul ficatului din β-alanină – un beta-aminoacid și din histidină – un alfa-aminoacid esențial, primul fiind factorul limitativ al conversiei. În anul 1900, Carnozina a fost izolată din țesut muscular de mamifer de către cercetătorul rus Vladimir Sergeevich Gulevich. Această moleculă este un constituent important pentru diferite tipuri de țesuturi și este întâlnită la toate vertebratele, însă nu și la plante. Deși organismul uman își poate sintetiza singur cantități suficiente de Carnozină, această capacitate tinde să scadă tot mai mult odată cu înaintarea în vârstă sau cu apariția anumitor probleme de sănătate (de ex. de natură metabolică). Similar, deoarece alimentele de origine animală, în special carnea de vită, sunt bogate în această dipeptidă, majoritatea celor cu diete omnivore echilibrate vor putea să-și asigure și pe cale alimentară un aport satisfăcător de Carnozină. Alte surse bune de Carnozină sunt carnea de curcan, cea de porc și, mai puțin, cea de pui sau lactatele. În cazul peștelui, cantitățile de Carnozină sunt destul de mici, însă locul acesteia este luat de derivatul său metilat, denumit „anserină”. Totuși, în cazul celor cu diete vegetariene stricte sau vegane, aportul alimentar de Carnozină poate fi inexistent, corpul fiind nevoit să se bazeze doar pe sinteza endogenă din β-alanină și histidină. Din acest motiv, deseori, este indicată administrarea de suplimente cu acest compus (sau măcar cu aminoacizii săi constituenți), în special la cei care depun mult efort fizic.

Deși am văzut că un organism tânăr și sănătos își poate produce singur cantitățile necesare de Carnozină, acest lucru nu înseamnă că un aport exogen, prin dietă sau suplimente alimentare, nu are proprietăți benefice asupra corpului. De fapt, acest demers este intens studiat de către lumea științifică, iar rezultatele obținute până în prezent îi evidențiază tot mai mult efectele sanogene. Cu toate acestea, rolul fiziologic al Carnozinei nu este încă înțeles pe deplin, această moleculă fiind mult mai importantă și utilă organismului decât s-a crezut inițial. Astfel, printre acțiunile biologice bine documentate ale Carnozinei amintim proprietățile antioxidante remarcabile, aceasta fiind capabilă să neutralizeze atât speciile reactive de oxigen (ROS), cât și aldehidele nesaturate α-β ce rezultă din peroxidarea acizilor grași din membranele celulare sub influența stresului oxidativ. Unul dintre mecanismele de protejare împotriva stresului oxidativ care pot fi observate la Carnozină este chelarea metalelor de tranziție (cupru, zinc, nichel, cadmiu, cobalt, fier) și împiedicarea participării lor în procesele oxidative dăunătoare. Un alt mecanism de protecție al Carnozinei împotriva radicalilor liberi este abilitatea sa de a crește activitatea enzimelor antioxidante precum superoxidismutaza (SOD) sau glutationperoxidaza (GPx). În studiile in vivo efectuate pe animale s-au observat reduceri semnificative ale stricăciunilor provocate de stresul oxidativ, precum și o creștere a activității antioxidante a SOS și GPx la doze zilnice de 250 mg per kg corp de Carnozină.

Mai mult, studiile recente au observat și o capacitate de neutralizare a speciilor toxice și reactive de carbonil, inclusiv 4-hidroxinonenal (HNE). Această aldehidă endogenă periculoasă este un biomarker pentru stresul oxidativ, dar are și un posibil rol de moleculă de semnalizare, influențând proliferarea celulară, apoptoza și procesele inflamatoare. De altfel, aldehidele reactive par să fie tot mai incriminate pentru rolul lor în generarea de dezechilibre metabolice asociate cu obezitatea și rezistența la insulină. Concentrațiile mari de HNE la nivel celular sunt asociate cu instalarea a numeroase afecțiuni cronice. Astfel, un studiu clinic relativ recent a demonstrat caracterul protector al administrării de Carnozină asupra sistemului cardiovascular. Mai exact, datorită capacității acestei molecule de a forma conjugați cu HNE și, astfel, de a-i neutraliza acțiunea periculoasă, Carnozina a ajutat la îndepărtarea aldehidelor de la nivelul leziunilor aterosclerotice, fiind un aliat promițător în tratamentul aterosclerozei. Așadar, prin caracterul său antiinflamator și antioxidant, aceasta contribuie la reducerea formării plăcilor ateromatoase, având o acțiune cardioprotectoare și hipotensoare în special în cazul cardiomiopatiei induse de doxorubicină sau a leziunilor de ischemie-reperfuzie.

O proprietate foarte importantă a Carnozinei este capacitatea sa de a traversa bariera hematoencefalică. Astfel, această moleculă își poate exercita proprietățile antioxidante, chelatoare, regeneratoare și antiinflamatoare și la nivel cerebral, cu rezultate benefice asupra sănătății sistemului nervos central. Mai mult, aceasta susține funcțiile normale ale membranei celulare (transport de ioni, depolarizare etc.) și facilitează comunicarea dintre celulele nervoase prin rolul său de neurotransmițător. Prin efectul imunomodulator, Carnozina crește activitatea fagocitară a macrofagelor și pe cea antioxidantă a enzimelor. S-au observat, deci, efecte pozitive ale suplimentării cu această dipeptidă în condiții neurodegenerative precum Alzheimer sau Parkinson, prin scăderea nivelurilor de citokine proinflamatorii (IL-5 și IL-8) și protejarea mitocondriilor celulelor nervoase. De asemenea, au fost observate îmbunătățiri în cazul insomniei și ameliorări ale simptomelor asociate depresiei, anxietății și tulburărilor din spectrul autismului. Carnozina susține și sănătatea aparatului vizual prin protejarea vaselor de sânge care alimentează ochii, protejarea împotriva și ameliorarea glaucomului, precum și stoparea sau încetinirea procesului de opacizare a cristalinului (cataractă).

Pe lângă proprietățile antioxidante, Carnozina are și o acțiune imunomodulatoare și antiinflamatoare semnificativă. Numeroase studii științifice au evidențiat capacitatea sa de a reduce nivelul factorilor proinflamatori precum interleukina-6 (IL-6) sau factorul de necroză tumorală-α (TNF-α). Acest efect a fost observat atât la nivel renal, conferindu-i Carnozinei proprietăți protectoare asupra rinichilor, cât și la nivelul tractului digestiv. Mai exact, în cadrul unui studiu recent, administrarea de Carnozină a dus la reducerea secreției de peroxid și TNF-α la nivelul celulelor endoteliale intestinale, împreună cu limitarea expresiei de IL-8 de către mARN‑ul respectivelor celule. Acest lucru a avut un efect protector la nivelul mucoasei gastrointestinale, plasând Carnozina pe lista compușilor adjuvanți în ameliorarea bolilor inflamatorii intestinale. Cel mai probabil, responsabilă de acest efect este histidina conținută în Carnozină. De aceea, mai nou, nivelurile serice scăzute de histidină sunt considerate un bun indicator pentru riscul de reactivare a colitei ulcerative. Nu în ultimul rând, efectul antiinflamator al Carnozinei a fost observat și la nivelul ficatului. Aceasta a ajutat la reducerea IL-6 și TNF-α din ficat, atât la administrarea înainte de masă, cât și cea postprandială.

O serie de studii au observat și o posibilă corelație între concentrația de Carnozină intramusculară și performanța sportivă. Această moleculă este și un excelent reglator (tampon) al pH-ului la nivel intramuscular, reprezentând cca 10-20% din capacitatea de tamponare la nivelul fibrelor musculare de tip I și II. Poate cea mai spectaculoasă proprietate a Carnozinei este, însă, acțiunea geriatrică datorată abilității de a crește limita Hayflick în fibroblastele umane și de a încetini rata de scurtare a telomerilor. De asemenea, această moleculă are și o acțiune antiglicantă ce ajută la reducerea formării produșilor avansați de glicare (AGEs), compuși cu o influență negativă asupra organismului, ce grăbesc îmbătrânirea și sunt asociați cu numeroase afecțiuni degenerative și/sau autoimune precum: diabetul, arterioscleroza, boala Alzheimer, insuficiența renală ș.a. Pe cale de consecință, studiile clinice au putut înregistra rezultate promițătoare în tratamentul și profilaxia diabetului prin administrarea de doze mari de Carnozină (800-2.500 mg/kg corp), timp de câteva săptămâni sau luni. Astfel, datorită mecanismelor antioxidante, antiinflamatoare și antiglicante ale Carnozinei, s-a reușit: scăderea glicemiei, creșterea sensibilității la insulină, normalizarea profilului lipidic (CT și LDL), scăderea obezității abdominale și reducerea valorilor hemoglobinei glicate/glicozilate (HbA1c).

În concluzie, în produsul de față, L-Carnozina este un ingredient valoros cu proprietăți antioxidante, antiinflamatoare și regenerante asupra sistemului nervos, cardiovascular, renal și digestiv. Aceasta energizează celulele nervoase și protejează sistemul nervos central față de fenomenele de îmbătrânire, contribuie la creșterea rezistenței la efort, sporirea performanțelor sportive și acumularea de masă musculară, menține buna funcționare a inimii și protejează vasele de sânge, protejează sănătatea ochilor și acuitatea vizuală, îmbunătățește starea de spirit și ameliorează stările depresive sau anxioase, combate insomnia, reduce inflamația de la nivelul ficatului, rinichilor și a mucoasei gastrointestinale, și are efect anticancerigen prin acțiunea antioxidantă și antiproliferativă. Pe scurt, Carnozina are rol: antioxidant, antiîmbătrânire, geriatric, anticancerigen, antiglicant, antiinflamator, de creștere a rezistenței la efort, de reglare a pH-ului intramuscular, de protejarea a mucoasei gastrointestinale, cardioprotector, antidiabetic, hipotensor, hipoglicemiant, de susținere a proceselor energetice de la nivel celular, neuroprotector și neuroregenerator, și de protejare a funcțiilor renale și hepatice.

Mod de utilizare L-Carnozină:

Adulți: 1 capsulă de 3-4 ori pe zi, preferabil în timpul meselor pentru maximizarea absorbției, cu o cantitate suficientă de lichid, timp de 60 de zile. După o pauză de 15 zile, necesară pentru a crește eficacitatea suplimentului și evitarea posibilelor desensibilizări ale organismului, cura se poate relua.

Alături de folosirea suplimentelor alimentare, pentru menținerea unei sănătăți optime, sunt recomandate: adoptarea unui stil de viață și al unei alimentații echilibrate, efort fizic moderat și o hidratare corespunzătoare!

Pentru un efect mai puternic, se recomandă asocierea cu AminoRegen sau cu Hyper Antioxidant Forte (capsule) de la Hypericum!

Produse cu acțiune similară sau complementară: Hyper Geriatric (capsule), Hyper Anti-aging (capsule), Royal LactoImun (capsule), Acid Alfa-Lipoic (capsule), Vitamina E (capsule moi), Bor Organic (capsule), HyperCardio Tonic (capsule), Coenzima Q10 (capsule), Vitacan (Forte, Alcalin, pulbere, capsule), Hyper Multivitamin cu Luteină/Ginseng (capsule), Lăptișor de Matcă liofilizat (capsule), Infostim (capsule), Infostim Junior (capsule), Memorie Plus (capsule), Petit Vigor (capsule), Deprecalmin (capsule), 5-HTP Stres (capsule), 5-HTP Slăbire (capsule), Lecitină 1.200 mg (capsule moi), Lecitină – Fosfatidilcolină (capsule), L‑Carnitină (capsule), RO-BIO MUSH (capsule), Lăptișor de Matcă în miere, Droji-Mag B Complex (capsule), Magneziu B-Complex (capsule), Omega 3 (din alge/ulei de pește) (capsule), Protonic Flora (capsule), Ginseng Siberian (capsule), Clorofilă lichidă, Elixirul vieții RO, Bitter Taina Plantelor (capsule, hidroglicerinic, hidroalcoolic), Bitter Taina Maramureșului, Sevă de Mesteacăn (capsule, sirop), Complex Roșu Leacul, Fructe de Pădure (capsule), Sirop Vitamina C cu Coacăze-negre (zahăr/Stevia), Ceai de Cătină-albă, Măceșe, Coacăz-negru sau Afin, Suc de Coacăze-negre vitaminizant, Ice Tea Iarbă de Fier sau Oțet Antistres de la Hypericum.

Pentru îngrijirea externă, vă recomandăm asocierea cu: Crema cu Acid Alfa-lipoic și Coenzima Q10, Serul Ten Luminos (Acid Alfa-Lipoic), Crema Întinerire cu Aur, Smirnă și Tămâie, gama de protecție solară Hyper Sun, Crema Antiaging (cu sau fără SPF), Serul Vitamina C cu Magneziu (set fiole), Crema de mâini Antiaging cu Acid Hialuronic și Coenzima Q10, Crema cu Colagen și Vitamina C, Sprayul Propolis și Acid Alfa-lipoic, Balsamul Taina Plantelor, Sprayul Propolis (fără alcool), Crema Cicatrizantă, Hyper VenoSan Gel, Gel Trombo Hyp, Uleiul esențial de Lavandă, Bergamotă, Portocală, Grapefruit, Melisă, Mandarine, Lămâie, Tămâie sau Ylang-ylang și Sarea de baie Hyper Anti-aging sau cea Hyper Anti-stres.

Formă de prezentare:

Flacon de plastic cu 60 capsule a câte 335 mg

Greutate netă:

℮ 20,1 g

Contraindicații:

Nu se utilizează de către persoanele cu sensibilitate la oricare dintre ingredientele produsului.

Precauții:

  • Femeile însărcinate sau care alăptează, persoanele care urmează tratamente medicamentoase, cele care se află sub supraveghere medicală, sau care sunt programate a li se efectua intervenții chirurgicale, sunt sfătuite să consulte un specialist înainte de începerea curei.
  • A nu se depăși doza recomandată pentru consumul zilnic.
  • A nu se lăsa la îndemâna și la vederea copiilor mici.
  • Acesta este un supliment alimentar și nu trebuie să înlocuiască o dietă variată și echilibrată și un mod de viață sănătos.

Condiții de păstrare:

Bine închis, ferit de lumină și umiditate, la temperaturi de maximum 25°C.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5