Un centenar de viaţă

La 100 de ani, Ioan Pop, din Ţentea, a fost binecuvântat de ÎPS Mitropolit Andrei, în prezenţa copiilor, nepoţilor şi strănepoţilor. Vezi ce i-a transmis vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Alexandru Pugna

Sărbătoare mare, deosebită, cu multe emoţii, trăiri intense, de o sensibilitate sufletească aparte, cu momente de bucurie, fericire şi împliniri au trăit locuitorii micului sat Ţentea, din comuna Chiochiş, care l-au aşteptat şi primit cu mare dragoste duhovnicească pe ÎPS Mitropolit şi Arhiepiscop Andrei Andreicuţ, însoţit de un sobor de opt preoţi. La frumoasa Biserică Ortodoxă, pregătită ca o mireasă a lui Iisus Hristos, au fost primiţi cu drag şi smerenie slujitorii Domnului, înaltele feţe bisericeşti, în dangătul chemător al clopotelor, fiind un moment înălţător, când un ierarh vine pe meleagurile satului.
Deosebitul eveniment a fost prilejuit de o mare bucurie pentru săteni şi preotul paroh, şi anume, sărbătorirea aniversării a 100 de ani de viaţă trăită de consăteanul lor stimat şi apreciat, Ioan Pop, născut la 25 octombrie 1915, în Ţentea, fiu de ţăran, el fiind un vrednic ţăran al locului şi CAP-ist, a participat la al Doilea Război Mondial, este un exemplu de hărnicie şi dăruire, un bun şi iubitor familist.
Centenarul Ioan Pop are cinci copii – Emil, Dumitru, Magdalena (Drăgan), Maria (Vlad) şi Ioan (mezinul), se bucură de faptul că mai are 11 nepoţi, 9 strănepoţi şi urmează al zecelea.
Frumoasa şi înălţătoarea slujbă de binecuvântare pentru deosebitul moment din viaţa lui Ioan Pop a fost sărvârşită de ÎPS Andrei, împreună cu soborul de preoţi, alcătuit din PC preot protopop de Beclean – Doru Zimveliu, PC preot paroh din Ţentea – Paul Drenţa, cel care l-a rugat pe ÎPS Andrei să-i onoreze cu prezenţa, PC preot paroh din Cheţiu – Iov Istrate, PC preot paroh Antal Dacian din Nuşeni, PC preot paroh Adrian Balog din Batin, Protopopiatul Dej, PC preot paroh Borodi Ovidiu din Sânicoară, PC preot paroh Ioan Mihai Pop din Chiochiş şi PC preot paroh Vasile Filipaş din Manic, care i-au urat multă sănătate, fericire şi i-au cântat „Mulţi ani trăiască!”
ÎPS Andrei i-a urat sărbătoritului viaţă lungă, puterea de a se ruga Dumnului şi sănătate, oferindu-i cu multă dragoste şi evalvie o „Diplomă de Aleasă Cinstire” şi o Carte de rugăciuni cu dedicaţie.
Reamintim că în prealabil s-a desfăşurat Conferinţa preoţească cu tema „Activitatea misionară cu tinerii după Sfântul Ioan Gură de Aur”, la Protopopiatul Beclean.
Au fost prezenţi la sărbătoarea fiului satului Ioan Pop peste 90% dintre enoriaşi, din 65 existenţi, diferenţa fiind bolnavi. În sat, de 2 ani de zile, nu a fost nicio înmormântare şi a avut loc un botez, ne-a precizat PC preot paroh Paul Drenţa.
Evenimentul a fost onorat şi de prezenţa vicepreşedintelui Consiliului Judeţean BN, Alexandru Pugna, care i-a transmis calde urări sărbătoritului şi care, împreună cu cei cinci copii, nepoţii şi strănepoţii prezenţi, au trăit evenimentul cu profunde sentimente de stimă, apreciere, urări de viaţă lungă, fericire, bucurii, urmate de nelipsitele şi importantele fotografii pentru imortalizarea momentului, inclusiv tăierea unui frumos tort.
S-au trăit minunate clipe de fericire, am văzut multe lacrimi de fericire din partea familiei şi a rudelor, dar şi zâmbete, flori, că un om de 100 de ani este sănătos şi lucid, trăind alături de cei dragi.
„La mulţi ani fericiţi, alături de cei dragi şi apropiaţi!”, îi urăm din toată fiinţa noastră la respectatul şi apreciatul Ioan Pop din Ţentea.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5