La 70 de ani, fără permis, prin Lechinţa. Dosar penal şi pentru „şofer” şi pentru cel ce i-a dat maşina

Aveți grijă cui încredințați mașina!
Conform art. 335 din Codul Penal, conducerea unui vehicul fără permis de conducere se pedepsește cu închisoarea de la 1 la 5 ani! Cu aceeași pedeapsă se sancționează și încredințarea unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere unei persoane despre care știe nu deține permis.

La data de 19 februarie a.c., pe drumul județean 151, cu ocazia acțiunilor preventive desfășurate, polițiștii au oprit în trafic, pentru control, un autoturism care circula pe raza localității Lechința.

Polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Lechința l-au identificat pe șofer ca fiind un bărbat în vârstă de 72 de ani, din localitatea Vedea, județul Gorj și au constatat faptul că nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Totodată, în urma verificărilor efectuate, au constatat faptul autoturismul i-ar fi fost încredințat de către proprietar, un bărbat în vârstă de 47 de ani, din Ungheni, județul Mureș.

Polițiștii Secției 3 au întocmit dosar penal și continuă cercetările în cadrul unui dosar penal întocmit pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere și încredințarea unui vehicul unei persoane care nu posedă permis de conducere.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5