La ce trebuie să te uiți când contractezi un credit?

Cele mai multe persoane care caută să aplice pentru un credit de nevoi personale, de cele mai multe ori, se uită la lucrurile inutile când contractează un credit de nevoi personale.

Ovidiu, de la creditemici.ro, ne detaliază pe scurt, primele lucruri la care trebuie să te uiți când soliciți un credit la bancă.

- Acestea sunt clasificate în funcție de importanța lor:

1 - Seriozitatea bănci;

2 - Perioada de grație;

3 - Dobânda anuala efectivă ( DAE );

1.  De ce seriozitatea este cel mai important aspect când alegem o bancă?

Poate nu știai că în cele mai multe cazuri, seriozitatea valorează mai mult de cât cea mai ieftină dobândă de pe piața bancară din România.

Nu cred că îți dorești un credit care se acordă la o dobândă foarte mică, dar să ai probleme mari în a comunică cu banca! Banca trebuie să fie cel mai puternic aliat al tău, pe toată durata creditului, iar în momentele dificile din viața ta, este absolut necesar să te înțeleagă și să se găsească la soluții benefice pentru tine, pentru achitarea ratelor și rezolvarea problemelor tale financiare.

2.  De ce perioada de gratie este atât de importantă?

Dacă nu știai, perioada de grație, de obicei, este cea mai importantă opțiune pe care banca o poate oferii clienților săi. Nu cred că nu ai avut nici măcar o data vreun necaz, iar în preajma ta să nu fie nici măcar o persoană dispusă să te ajute!

Perioada de grație este extrem de importantă în momentul în care contactezi un credit, deoarece în momentele dificile din viata ta, poți cere amânare ratelor până la 6 luni, iar la unele bănci chiar până la 12 luni, ceea ce înseamnă o gura de oxigen pentru tine. Perioada de grație este gura de oxigen pe care ți-o dă banca pentru a-ți reveni cu bugetul în momentele dificile din viața ta.

3.  De ce dobânda este mai prejos de cele enumerate mai sus?

Foarte multe persoane greșesc când contractează un credit, uitându-se la dobândă și uitând complet de perioada de gratie și seriozitatea bănci.

Dobânda, în general, nu o poți știi cu exactitate. Aceasta se află concret doar în momentul în care aplici, atunci ți se calculează concret este DAE. Calculul, în cele mai multe cazuri, se face pe baza salariului tău și pe baza istoricului tău de creditare…etc.

Sa-ți spun un mic secret: dobânzile la creditele de nevoi personale nu diferă cu mult de la o banca la alta, iar dacă iei o sumă mică de bani, diferența este foarte mică între bănci. De acea îți spun că, perioada de grație și seriozitatea bănci trebuie să fie cele mai importante aspecte de luat în calcul în momentul în care dorești să plici pentru un credit de nevoi personal la bancă.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5