La C.N. „L.R.”, deosebite activităţi dedicate Săptămânii Mondiale a Spaţiului Cosmic

O manifestare la nivel mondial, devenită „Săptămâna Mondială a Spaţiului Cosmic”, care se desfăşoară în perioada 04-10.10.a.c., sub sigla World Space Week a fost marcată, cu brio, la Colegiul Naţional „Liviu Rebreanu” din Bistriţa printr-o serie de activităţi ştiinţifice şi specifice.
Într-o organizare de excepţie, cu implicarea şi dăruirea profesională deosebită a d-nei prof. Carmen Ilea şi d-na prof. Violeta Griga, a avut loc la CNLR o sensibilă, atractivă şi educativă activitate sub denumirea Searching Through Mystery, în cadrul temei din acest an a Săptămânii Mondiale a Spaţiului Cosmic care este „Discovery”.
În cadrul incitantei şi mobilizatoarei dezbateri au fost prezentate pertinente informări ale elevilor care merită enumerate: „Noi sisteme planetare” de Lucian Sigmirean şi Mihai Puica din clasa a X-a A, „Explozii solare” a elevilor Tania Plăian, Ioana Cărbune, Alexandru Măierean- cls.aXI-a A, „Incidentul OZN de la Rosswel” de Giulia Hedeş, Irina Mărginean, Andreeas Ulsamer, cls. a XI-a A, „Gastronomia moleculară” de Doana Sântionean, cls.a XII-a C, „Percepţii” de Ovidiu Varvarii şi Răzvan Pop, cls. a XI-a A, „Roboţi” de Ilarie Nicoară şi Rebeca Petruţ, „Informaţii de buzunar” de Teodora Avram, Bianca Bumbu şi Diana Stepa, „Apă pe Marte” de Anca Maier şi Daiana Şeitoar, „Contribuţia inteligenţei româneşti la cunoaşterea universală” de Corina Todoran şi Andreea Cifor.
Cunoscutul şi apreciatul scriitor de SF şi membru al organizaţiilor naţionale şi internaţionale privind fenomenul OZN şi paranormale, Al. C. Miloş, a făcut o pertinentă disertaţie despre Univers şi Galaxii, prezentând şi ultimele două cărţi apărute recent, care abordează această temă.
Motivantul eveniment s-a încheiat cu sceneta „Evrika”, în interpretarea „actorilor” din clasa a XII-a B: Tatiana Zăpârţan, Cătălin Chiciudean, Emilian Moga, Florin Boca şi Sergiu Moldovan.
A fost o acţiune utilă, necesară, de bun augur, în care cele două profesoare şi-au demonstrat tactul şi măiestria pedagogică deosebite de care dispun, o zi de spiritualitate pentru elevi.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5