La Consiliul Judeţean se proiectează bugetul şi se creionează proiecte

Din cauza adoptării târzii a Legii Bugetului, judeţul Bistriţa-Năsăud nu va putea avea un buget propriu decât la mijlocul lunii februarie. De acesta depind numeroasele investiţii care vor continua sau vor demara în acest an.

Bugetul judeţului pentru 2010 este unul în creştere faţă de cel de anul trecut. Astfel, proiectul bugetului de stat indică suma de 230 milioane de lei pentru Bistriţa-Năsăud, cu 60 de milioane de lei mai mult faţă de cel din 2009.

Conducerea Consiliului Judeţean lucrează în această perioadă la conturarea cifrelor de buget şi la stabilirea planului de investiţii pentru anul în curs. În linii mari, circa 51 de milioane de lei vor ajunge la primăriile din judeţ.

,,Pentru echilibrarea bugetelor e vorba de o sumă de 18 milioane de lei, care urmează să fie transmisă în teritoriu pe cele două paliere, cote defalcate, respectiv sume defalcate, în timp pentru criterii fixe avem o sumă de 33 de milioane de lei, adică o sumă totală de 51 de milioane de lei ce urmează a fi împărţite la primării. La această sumă se mai adaugă şi bugetul propriu al Consiliului Judeţean şi, care urmează să fie publicat în presă, aşa cum cere legea, după care vom convoca şedinţă ordinară sau extraordinară pentru adoptarea bugetului. Este o sumă care se învârte în jurul cifrei de 134 de milioane de lei”, spus preşedintele CJ Liviu Rusu.

Fondurile europene salvează bugetul judeţului. Printre proiectele prioritare ale Consiliului Judeţean se numără reabilitarea DJ 151 (151 milioane de lei) şi finalizarea depozitului ecologic de la Tărpiu, comuna Dumitra (peste 155 de milioane de lei).

Bugetul se discută acum la nivelul executivului Consiliului Judeţean, după care va intra în dezbaterea şi analiza comisiilor de specialitate.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]