La ”Dumbrava Minunată” s-a desfășurat acțiunea ”Sărbătoarea luminii”

Director, Sava Margareta

Miercuri, 25 octombrie, Grădinița cu Program Săptămânal ”Dumbrava Minunată” Bistrița a desfășurat acțiunea ”Sărbătoarea luminii”.
Copiii, însoțiți de părinți și educatoare, s-au întâlnit în curtea grădiniței în jurul orei 18.30 și au plecat la plimbare în Parcul municipal, ținând în mână fiecare câte un felinar. Păreau licurici jucăuși ce sar în iarbă. Plimbarea a fost animată de cântecul ce răsuna în jur și pe care copiii l-au învățat în zilele premergătoare desfășurării acțiunii: ”Cu felinaru-n mână/Și suflețelul pur/Noi dăruim lumină/Celorlalți din jur/ Frumoasă lumină!/A ta strălucire!/Lumină/Lumină/Lumină”.
După întoarcerea în curtea grădiniței, copiii s-au adunat în jurul felinarelor, au dansat, s-au jucat. Au înțeles cât de prețioasă este lumina, că ea adună oamenii și-i face să fie împreună. Răcoarea serii a fost potolită cu ceai cald, cu zâmbete și multe fotografii, mai speciale, pe întuneric sau la licărul luminii.
A fost o seară mai altfel, în care educatoarele au realizat o ”lecție” în aer liber, pe înserate, părinții și-au rezervat o parte din timpul lor liber și au petrecut-o împreună cu noi iar copiii au spus, de data asta, o altfel de poveste, înainte de culcare…”noi dăruim lumină/celorlalți din jur…”

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5