PREŞCOLARII DIN „DUMBRAVA MINUNATĂ” ÎNVAŢĂ CE ESTE VOLUNTARIATUL

Prof. Sava Margareta

Preşcolarii de la Grădinița „Dumbrava Minunată” Bistrița au aflat ce înseamnă să fii voluntar de la un personaj haios- „Voluntărica”.
Asociația Impact Bistrița, reprezentantă de d-na Diana Alexandrina Moldovan și Grădinița ”Dumbrava Minunată”Bistrița au încheiat un parteneriat educațional denumit ”O jucărie pentru un zâmbet”, în care și-au propus să desfășoare activități care să cultive spiritul şi valorile voluntariatului în conştiinţa copiilor, părinţilor și cadrelor didactice, să informeze copiii cu privire la importanța voluntariatului, prin intermediul atelierului de voluntariat - ”Voluntărica”.
În data de 11 iunie, copiii au vizionat un filmuleț şi au descoperit cum pot să aducă zâmbetul pe buze celor din jur, prin acţiuni de voluntariat: să ajute colegii, părinții și pe cei din jur când au nevoie.
Până in data de 15 iunie, copiii, părinții și cadrele didactice din grădiniță și-au propus să colecteze cel puțin 100 de jucării și să le doneze altor copii, pentru a-i face fericiți.
Activitatea a fost antrenantă, pe placul copiilor; a cultivat empatia, toleranța, respectul față de alții și acea atitudine de ”ne pasă de cei de lângă noi”.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5