La Grădiniţa „Dumbrava Minunată” – evaluare „Arta populară prin joacă”

La Grădiniţa cu Program Săptămânal „Dumbrava Minunată” Bistriţa a avut loc un deosebit şi sensibil eveniment desfăşurat cu preşcolarii în cadrul unui Poriect CAEJ 2015, intitulat „Arta populară prin joacă”, la care au participat 124 de preşcolari din G.P.S. „Dumbrava Minunată” Bistriţa GPP „Rază de Soare” din Bistriţa şi GPN Lechinţa.
În 12 iunie a avut loc festivitatea de evaluare a proiectului, prin vernisajul unei frumoase şi atractive expoziţii cu denumirea „Mândri că suntem români”, finalitatea proiectului fiind una de mare impact şi educativă pentru micii artişti şi grădinari.
Cei care s-au implicat în realizarea proiectului au fost consilier educativ Irina Paşca de la „Dumbrava Minunată”, care a făcut prezentarea activităţilor desfăşurate în cadrul proiectului „Arta populară prin joacă”, urmată de vizitarea expoziţiei cu lucrările şi produsele copiilor, prezentarea obiceiului popular „Secerişul grâului” de către grupa de preşcolari de la Lechinţa – îndrumător prof. Lavinia Matei, o „Hora veseliei” dansată de „grădinarii” implicaţi în proiect, frumoasa activitate educativă încheindu-se prin acordarea diplomelor celor merituoşi.
La acest proiect au fost implicate 16 cadre didactice şi au avut ca parteneri Liceul de Arte Plastice „Corneliu Baba” Bistriţa, prin prof. Cristina Trif, prof. Oana Cârlig şi prof. Mircea Mocanu, împreună cu cei de la Complexul Muzeal Bistriţa-Năsăud, sprijiniţi fiind de către director Margareta Sava de la „Dumbrava Minunată”, director Viorica Farcaş, de la „Rază de Soare” şi director Adrian Cezar de la Lechinţa.
Un eveniment necesar, util, cu multiple semnificaţii şi de o sensibilitate aparte.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5