La Ilva Mică și Rebra nu se vor putea deschide restaurantele și cafenelele, în interior! Este depășit pragul de 1,5 cazuri de îmbolnăviri la 1000 locuitori!

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud, condus de suborefectul Eugen Curteanu, a adoptat Hotărârea nr. 15/31.08.2020 prin care se aprobă măsuri suplimentare de de combatere a noului coronavirus CovID-19.

Astfel, pentru unitățile administrativ-teritoriale din județul Bistrița-Năsăud în care se depășește pragul de 1,5/1000 locuitori, respectiv  Rebra și Ilva Mică – se introduc o serie de restricții. 

Astfel, se restricționează activitatea operatorilor economici care desfășoară activitățide preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor,în interiorul clădirilor. 

Activitatea restaurantelor şi cafenelelor din interiorul hotelurilor,pensiunilor şi altor unităţi de cazare este permisă doar pentru clienţii cazaţi în aceste unităţi. 

De asemenea, se restricţionează activitatea operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc,în cele două comune.

***  

Guvernul României a adoptat în ședința de astăzi, 31 august, Hotărârea de Guvern pentru modificarea și completarea anexei nr. 3 la Hotărârea Guvernului nr. 668/2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 16 august 2020, precum și stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Astfel sunt implementate recomandările transmise de Comitetul Național pentru Situații de Urgență prin Hotărârea numărul 43, cele mai importante aspecte vizând condițiile pentru deschiderea restaurantelor și cinematografelor, începând cu data de 1 septembrie:

- permiterea reluării activității restaurantelor și cafenelelor aflate în interiorul unor clădiri, cu respectarea normelor de protecție stabilite de specialiști, activitatea putând fi reluată în județele unde incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mică sau egală de 1,5/1.000 de locuitori;

- administratorii restaurantelor și cafenelelor, atât a celor de la exterior, cât și a celor de la interior, trebuie să asigure o distanță de minimum 2 metri între mese și să limiteze ocuparea acestora la maximum 6 persoane la o masă;

- se menține interdicția pentru activități de tip bar/club/discotecă;

- reluarea activității cinematografelor și instituțiilor care organizează spectacole sau concerte, cu respectarea anumitor norme de protecție;

- creșterea numărului persoanelor care pot participa la evenimente private, noile norme stabilind că la evenimentele private organizate în interior pot participa maxim 50 de persoane, iar la cele organizate în exterior cel mult 100 de persoane.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5