La Liturghia Arhierească oficiată de ÎPS Andrei, Corala Andrei Mureşanu a dat răspunsuri de un înalt profesionalism!

O înălţătoare Liturghie arhierească, oficiată de ÎPS Mitropolit Andrei, împreună cu un sobor de preoţi, a avut loc la Catedrala „Sfinţii Trei Ierarhi” din Bistriţa, fiind o binecuvântare dumnezeiască pentru numeroşii creştini ortodocşi, care au umplut până la refuz, biserica – mireasa lui Iisus Hristos, pentru a-şi alina sufletele şi a-şi încărca inima cu învăţătura Evangheliei şi a-şi sărbători, cu anticipaţie, hramul bisericii – „Sf. Trei Ierarhi – Vasile, Grigore şi Ioan”, din 30 ianuarie.
La această măreaţă sărbătoare duhovnicească, ÎPS Andrei, împreună cu soborul de preoţi, alături de preoţii parohi PC preot Liviu Şugar, PC preot Ioan Pintea şi PC preot Ştefan Borodi au binecuvântat credincioşii la sărbătoarea hramului bisericii, aceştia primind harul divin.
Această Sfântă şi Dumnezeiască Liturghie a fost înnobilată de răspunsurile deosebite date de cunoscuta, consacrata şi apreciata Corală „Andrei Mureşanu” din Bistriţa, care a întregit atmosfera duhovnicească, prin pertinente şi excelente sonorităţi, care s-au auzit şi pe lungimile de undă ale postului Radio Renaşterea Cluj, iar solista Coralei, prof. Roxana Costeanu, şi-a demonstrat încă o dată calităţile şi profesionalismul pe care le are în muzica sacră.
Personalitatea, amprenta deosebită în muzica sacră este datorată şi harnicului şi vrednicului de laudă arhidiacon şi prof. Cornel Pop, a cărui suflet vibrează pe lungimile de unde ale muzicii sacre şi ale membrilor coralei, omul care ştie să dăruiască binele pentru semenii săi.
Pentru profesionalismul şi calitatea răspunsurilor date de Corala „Andrei Mureşanu”, ÎPS Andrei, în Cuvântul de învăţătură, a felicitat evoluţia coralei şi a mulţumit pentru prestaţia ei, precizând că: „Mulţumim Coralei „Andrei Mureşanu” pentru răspunsurile date la liturghie, care au fost formidabile”.
Datorită faptului că aniversarea zilei de naştere a ÎPS Andrei a fost în 24 ianuarie, Corala „Andrei Mureşanu”, prin dirijorul ei, prof. Cornel Pop, i-a oferit un frumos buchet de flori, maestrul dirijor fiind invitat la agapa creştinească de ÎPS Andrei, care a avut amabilitatea şi plăcerea să imortalizeze momentul prin fotografii împreună cu membrii coralei.
De subliniat faptul că membrii Coralei au fost onoraţi de prezenţa oficialităţilor judeţene, respectiv subprefectul Ciprian Ceclan şi vicepreşedintele CJ – prof. Vasile Puica, care este alături de Corală, aducându-i mulţumiri şi susţinând-o în demersurile ei artistice, fiind o reprezentantă a CJ B-N.
A fost un moment de înălţătoare trăire creştinească şi duhovnicească.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5