La mulţi ani, tuturor învăţătorilor şi învăţătoarelor din Bistriţa-Năsăud!

În fiecare an, la 5 iunie, este sărbătorită Ziua învățătorului. În 2007, a fost adoptat proiectul de lege privind instituirea Zilei învățătorului pe data de 5 iunie a fiecărui an, marcându-se ziua de naştere a dascălului Gheorghe Lazăr, întemeietorul învățământului modern românesc (n. 5 iun. 1779 -d. 17 sept. 1823).

***

Această zi plină de emoţii ne aminteşte tuturor de chipul învăţătoarei sau al învăţătorului nostru. E ziua celor care, într-o perioadă marcată de provocări pentru sistemul educaţional, îşi dedică pasiunea, cunoştinţele pentru a forma caractere.

Sunteţi cei care ne-au pus stiloul în mână şi sufletul pe tavă. Am învăţat încet-încet să scriem, să citim, să socotim, am descoperit tainele ştiinţelor, ale istoriei şi geografiei, dar dincolo de cunoştinţe, poate cel mai important lucru, a fost faptul că ne-aţi educat.  Ne-aţi învăţat să ne acceptăm, indiferent din mediul din care proveneam, de visurile pe care le aveam, indiferent de aptitudinele noastre.

Ne-aţi deprins cu obiceiul de a învăţa zi de zi, ne-aţi creat acel cult al muncii care astăzi pare blamat. Dar acel ritm pe care ni le-aţi impus încă din clasele primare, spiritul de competitivitate, ne-a ajutat pe noi toţi, în viaţă. Ne-aţi făcut să fim curajoşi, încrezători în puterile noastre. Ne-aţi mustrat şi ne-aţi alintat, la momentul potrivit.

Acum, la moment festiv, vă mulţumim pentru că aţi mers în rând cu noi, mereu cu braţul pregătit pentru a ne sprijini. Vă mulţumim pentru dăruirea, onestitatea şi profesionalismul dumneavoastră.

         Primiţi, vă rugăm, dragostea şi recunoştinţa noastră, a tuturor generaţiilor cărora le-aţi deschis orizontul. 

Fie ca visele dumneavoastră să prindă viață, așa cum, grație dumneavoastră, ați făcut posibil ca bună parte din visele noastre să devină realitate.

MULŢUMIM.  

***

Ziua învățătorului este sărbătorită în toate unitățile de învățământ de stat, particulare și confesionale din sistemul românesc, iar Ministerul Educației și alte instituții abilitate ale statului acordă premii, distincții, medalii și titluri onorifice cadrelor didactice și elevilor, pentru merite deosebite. Anul acesta, a coincis cu ziua libera acordată prin lege.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5