La nivel declarativ

Din 2007 toate localităţile din România au devenit europene. Bistriţa, la nivel declarativ, este o urbe europeană dezvoltată armonios. Realitatea ne demonstrează că mai durează câteva decenii până ajungem la nivelul mult visat. Ar fi o mare pierde de timp dacă am studia pas cu pas deficienţele din sistem.

Lipsa infrastructurii pentru biciclişti este foarte puţin dezbătută. Chestiunea aceasta afectează o mică parte din populaţia oraşului. În momentul de faţă problema traficului fluent este dezbătută intens. Reprezintă o preocupare pentru autorităţile locale, mass-media, dar soluţiile eficiente nu apar.

Domnul primar Ovidiu Teodor Creţu a fost întrebat pe http://www.domnuleprimar.ro dacă a luat în calcul pentru fluidizarea traficului varianta pistelor pentru biciclişti. Răspunsul protocolar arată nivelul interesului , cele sesizate fac obiectul preocupării municipalităţii şi sunt convins că sunt remarcate eforturile noastre de a găsi cele mai bune soluţii la toate aceste probleme. Nu înţeleg despre ce eforturi vorbeşte - viitoarea bandă pentru biciclişti de pe Bulevardul Republicii?

Nu există un plan coerent pentru rezolvarea acestui caz şi în consecinţă toate încercările în final sunt eşuate. Până realizarea unei infrastructuri solide trebuie schimbată actuala mentalitate, bicicleta este un mijloc de transport folosit de oameni cu bani puţini. Un prim pas în acest sens sunt marşurile lunare ale bicicliştilor. La Bistriţa astfel de tentative nu au avut rezultatul dorit.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5