La Şieu, curtea şcolii a devenit un spaţiu de recreere, printr-un proiect al Asociaţiei de părinţi

În perioada  01.06.2018-15.11.2018, Asociația de părinți Șieuana, cu sprijinul financiar al Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, prin programul de finanțare nerambursabilă în anul 2018, derulează proiectul  „CURTEA ȘCOLII- SPAȚIU DE JOACĂ ȘI RECREERE, ESENȚIAL ÎN DEZVOLTAREA COPILULUI”.

               Obiectivul principal al proiectului este dezvoltarea personalității elevilor, a imaginii pozitive de sine, a capacităților de cooperare și colaborare, crearea unor relații bazate pe încredere și respect reciproc, încurajarea mișcării și a activității fizice și psihice în aer liber.

Activitățile propuse pentru atingerea obiectivului au vizat achiziționarea de bănci și arbuști ornamentali pentru  delimitarea și dotarea spațiului de joacă și recreere.

Printr-o muncă de echipă, elevi și profesori au identificat spațiul, au trasat conturul, obținând o suprafață de aproximativ 40 de metri pătrați reprezentând harta României. Apoi au săpat șanțurile și au plantat 250 de buxuși pe care îi udă periodic. Spațiul este dotat cu bănci unde elevii citesc cărți, din biblioteca școlii sau aduse de acasă, cultivându-și în acest fel gustul pentru lectură.

Cei interesați de șah au posibilitatea să practice acest joc în pauze, în curtea școlii, unde s-au amplasat bănci și mese.

Oferim astfel alternative pentru petrecerea timpului liber, beneficiarii direcți fiind elevii Școlii Gimnaziale Șieu.

Realizarea acestui proiect pune în valoare parteneriatul  școală-familie-comunitate în urma căruia se beneficiază de o finanțare de 3000 de lei de la Consiliul Județean  Bistrița-Năsăud, la care se adaugă contribuția Primăriei Șieu, precum și cea a Asociației Șieuana.

Profesor Simona German 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5