Spaţii de joacă pentru copiii primarului Sorin Mititean

         „Toţi copiii din comună sunt ai noştri şi, ca atare, trebuie să avem toată afecţiunea şi grija faţă de ei nu numai la şcoală ori acasă, ci şi în timpul liber, la joacă, în colectivitate”, spunea primarul comunei Şieu Măgheruş, Sorin Mititean.

         Administraţia comunei, prin edilul său, are o preocupare cu totul specială faţă de cei mici. Nu pentru că vin sărbătorile de iarnă – şi a oferi un cadou este un fapt cu totul deosebit – ci pentru că cei mai tineri, elevii ţi preşcolari, după orele de şcoală au nevoie de recreere, de spaţii pentru joacă şi distracţie. În satele comunei, respectiv Şieu Măgheruş, Crainimăt, Chintelnic, Sărăţel, Arcalia şi La Căstăi au fost amenajate adevărate parcuri ale copiilor. Totul a pornit de la cerinţa părinţilor, a cetăţenilor satelor ca pentru cei mici să existe spaţii speciale. Au fost alocate, spunea primarul Mititean, din bugetul local, sumele necesare, respectiv 175.000 lei. Recent, la Arcalia, spre exemplu, centrul satului a fost îmbogăţit cu jocuri pentru copii, cu bănci pentru părinţi şi bunici. Toate aceste spaţii sunt supravegheate prin camere video, iar consilierii locali asigură buna funcţionare a pieselor din parcurile copiilor. Este o iniţiativă ce trebuie apreciată fiindcă sunt destule aşezări rurale în care nu există aşa ceva.

Dacă tot suntem la capitolul investiţii să mai amintim că, tot prin strădania executivului local, au fost amenajate şi spaţii protejate în staţiile microbuzelor, pentru călători. În comparaţie cu ceea ce am constatat, spre pildă, pe DJ 151, unde călătorii aşteaptă în ploaie ori ninsoare autobuzele ce îi duc către destinaţiile dorite. Întrebăm: cine trebuie să amenajeze astfel de refugii? Administraţia locală sau cea a drumurilor judeţene? Asta, spre a răspunde unor scrisori ale navetiştilor de pe D 151.

Comentarii

12/12/18 12:45
Votantul

Leit Ecoul!!!!Si maretele realizari ale epocii de aur !!!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5