Șieu Măgheruș: 3,7 milioane de lei pentru un pod peste Șieu. Buget mare, proiecte și mai mari

Bugetul pe 2018 al comunei Șieu Măgheruș a fost aprobat în sumă de 11,2 milioane de lei la venituri, iar la cheltuieli a fost votată suma de 12,6 milioane de lei. ”Există un excedent bugetar de 1,2 milioane de lei, banii provenind din avansurile pe care le-am primit în 2017 de la UE pe cele trei proiecte începute în 2017 în comuna pe care o administrez”, spune Mititean,

Un pod peste Șieu

Este vorba de o mai veche dorință a primarului  Sorin Mititean și, care se va materializa în viitorul apropiat grație finanțării care vine prin Programul Național de Dezvoltare Locală.

” Anul 2018 are și vești bune pentru locuitorii din Șieu Măgheruș, iar aici amintesc faptul că am semnat contractul pentru finanțarea prin intermediul PNDL a modernizării infrastructurii locale, un proiect în valoare de 3,7 milioane de lei. Este vorba de construirea unui pod spre localitatea Arcalia peste râul Șieu”, spune Mititean. Potrivit edilului din Șieu Măgheruș, construirea podului peste Șieu este o investiție benefică pentru toți sătenii din această zonă, făcându-se o legătură directă între DN 17 și Drumul Județean 172G: ” Facem precizarea atât de necesară că toți cei care doresc acum să ajungă la  Arcalia, trebuie să facă un ocol de 10 km pe la Sărățel, în timp ce trecând peste pod vor scurta toată distanța la doar un singur kilometru”, a explicat Sorin Mititean.

Primarul comunei Șieu Măgheruș a mai precizat că podul ar putea fi terminat în anul 2020.

De asemenea, primarul Mititean ne-a mai precizat că a primit o notificare de la Satu Mare cu referire la un alt proiect depus în 2017: ” Avem certitudinea că vom primi finanțare pentru iluminatul public pe lămpi de tip led, dorindu-se reabilitarea întregului iluminat public din comună atât pe străzile principale cât și pe cele secundare, drumuri vicinale și comunale, astfel încât să avem o localitatea luminată, ca să spun așa”, a subliniat Mititean.

Ce mai vrea să facă Mititean?

”Dacă anul trecut am rezolvat rezolvarea problemei apei potabile în localitatea Arcalia cu tot cu stație de epurare și, care este funcțională la această oră, rămân de asfaltat străzile și drumurile. Apoi, avem de făcut aducțiunea de apă în satul valea Măgherușului și satul Podirei. Sigur, ele sunt trecute în Master Plan iar noi sperăm că lucrurile vor fi finalizate până în 2020. Tot pe Master Plan este prevăzută o stație de epurare în Șieu Măgheruș dar și a unor rețele de canalizare pentru Crainimăt și Șieu Măgheruș. Este adevărat că la această oră, Master Planul se află într-o mică întârziere, dar eu am speranța că lucrurile se vor înscrie într-un traiect normal, iar, undeva în 2020, vom avea și canalizarea”, a punctat primarul din Șieu Măgheruș.

 

Proiecte 2018-2020

 

1. MODERNIZAREA ȘI DOTAREA GRADINIȚEI  DIN LOCALITATEA CRAINIMĂT

Obiectivul proiectului: Modernizarea și dotarea gradiniței din localitatea Crainimăt

2. MODERNIZAREA INFRASTRUCTURII LOCALE ÎN COMUNELE ȘIEU-MĂGHERUȘ, ȘIEU-ODORHEI ȘI ȘINTEREAG

Obiectivul proiectului: Modernizarea și dezvoltarea infrastructurii locale.

3. MODERNIZAREA INFRASTRUCTURII RUTIERE AGRICOLE ÎN COMUNA ȘIEU-MĂGHERUȘ

Obiectivul proiectului: Modernizarea și îmbunătățirea căilor de acces agricol.

4. EXTINDERE REŢEA DE APĂ POTABILĂ LOCALITATEA SĂRĂŢEL ZONA CĂSTĂI 

Obiectivul proiectului: Dezvoltarea infrastructurii de bază prin extinderea reţelei de apă potabilă în localitatea Sărăţel zona Căstăi.
Perioada de desfăşurare: 24 luni.
Valoarea: 1.150.000 lei.

 

5. ALIMENTARE CU APĂ POTABILĂ, REŢEA DE CANALIZARE ŞI STAŢIE DE EPURARE ÎN LOCALITATEA ARCALIA

Obiectivul proiectului: Dezvoltarea infrastructurii de bază în localitea Arcalia prin alimentarea cu apă potabilă, canalizare şi staţie de epurare.

Perioada de desfăşurare: 24 luni.

Valoarea: 3.270.288,53 lei.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5