„Ajutăm împreună”

Laboratorul de informatică al Şcolii Gimnaziale „Avram Iancu”, dotat prin parteneriatul dintre Şcoala de Valori şi Kaufland

Nu mai puţin de 102 școli din 72 de orașe din România vor fi conectate la tehnologie prin intermediul programului ”Ajutăm împreună”, desfășurat în perioada decembrie 2014 – iunie 2015, de Școala de Valori în parteneriat cu Kaufland România și Edu Apps. Programul va fi lansat ,mâine la Şcoala Gimnazială „Avram Iancu”, iar peste o săptămână va fi rândul Şcolii Gimnaziale „Lucian Blaga”.

Pe măsură ce societatea și tehnologia au evoluat, s-au schimbat o serie de procese pe care le folosim, astfel tehnologia are un rol esențial în modul în care comunicăm cât și în rutina zilnică. Această schimbare este vizibilă și în rândul elevilor, motiv pentru care e important ca aceștia să deprindă abilitățile necesare într-o societate informațională.

În acest sens, Școala de Valori în parteneriat cu Kaufland România vor dota în perioada februarie – martie 2015, cu 3060 calculatoare şi softuri performante laboratoarele de informatică a 102 școli din 72 de orașe românești”, se arată într-un comunicat de presă remis redacţiei.

Astfel, fiecare laborator va primi 30 de calculatoare, precum şi acces la aplicaţii şi platforme online interactive care îmbunătăţesc metodele de predare-învăţare.  

Şcolile vor beneficia, de asemenea, de un sistem online de management educaţional performant, ADMA™, dezvoltat de compania Edu Apps. Aceasta oferă o soluţie sincronizată cu Google Apps for Education™, instrument utilizat de peste 40 de milioane de profesori, elevi şi studenţi din întreaga lume. Cu ajutorul aplicaţiilor şi platformelor online, profesorii pot elabora fişe de lucru, teme sau teste, îşi pot gestiona planurile de lecţii şi pot chiar să realizeze câte un site pentru disciplina pe care o predau, toate acestea în beneficiul elevilor.

###

Şcoala de Valori este o organizaţie non-guvernamentală modernă ce are ca viziune dezvoltarea unei societăţi bazate pe valori prin educaţie inovativă.

Prezentă pe piaţa din România încă din anul 2005, Kaufland România înregistrează la momentul actual mai mult de 100 de magazine în toată ţara şi peste 12.700 de angajaţi. Kaufland România susţine proiecte sociale şi educaţionale ce au ca beneficiari principali copiii de toate vârstele, sprijină programe ce au ca obiectiv facilitarea accesului lor la educaţie, încurajarea frecventării şcolii ṣi prevenirea abandonului şcolar. În parteneriat cu asociații nonguvernamentale regionale sau naționale, facilităm accesul la școală
pentru copii provenind din medii defavorizate.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5