Şcoala Gimnazială „Lucian Blaga” a primit 30 de calculatoare performante din partea Kaufland România

Şcoala Gimnazială „Lucian Blaga” este una dintre cele două instituţii şcolare din municipiul Bistriţa, beneficiare ale programului „Ajutăm împreună”, desfășurat în perioada decembrie 2014 – iunie 2015, de Școala de Valori în parteneriat cu Kaufland România și Edu Apps.

„Pentru că educaţia este de neconceput fără tehnologie, am plăcerea să vă anunţ că Şcoala Gimnazială „Lucian Blaga” a beneficiat de o sponsorizare importantă, în valoare de peste 78.000 lei, din partea companiei Kaufland, în parteneriat cu Asociaţia „Şcoala de Valori”, prin programul „Ajutăm împreună”. Această sponsorizare constă în 30 calculatoare şi monitoare de ultimă generaţie şi echipamentele aferente pentru laboratorul de informatică. De asemenea, vom beneficia de implementarea unor programe şi platforme educaţionale la care vor avea acces elevii, părinţii şi cadrele didactice şi care vor contribui la îmbunătăţirea actului de predare/învăţare, care vor face din şcoala noastră un stadiu de învăţare modern care vine în sprijinul elevilor”, a declarat directorul Stela Pop.

         Kaufland Bistriţa a fost reprezentată de directorul Bitai Csaba, cel care a înmânat „un cec simbolic” staff-ului instituţiei şcolare, primind, în schimb, de la eleva Teodora Reu (preşedintele Consiliului Elevilor) primul număr al revistei „Aripi de lumină”.

„Este o zi importantă pentru Kaufland şi pentru Şcoala Gimnazială „Lucian Blaga”. Aşa cum ştiţi, Kaufland investeşte în viitorul copiilor. Anii trecuţi, am avut destul de multe acţiuni de sponsorizare către şcoli şi grădiniţe. Vom continua aceste campanii şi în anii următori, pe diverse teme”, a precizat directorul Kaufland (de pe str. Independenţei).

Inaugurarea laboratorului de informatică, la care au participat elevi, părinţi, cadre didactice şi reprezentanţi ai Inspectoratului Şcolar Judeţean, a fost precedată de un spectacol oferit de elevii din ciclul gimnazial (teatru, dans şi spectacol folcoric).   

***

Nu mai puţin de 102 școli din 72 de orașe din România sunt conectate la tehnologie prin intermediul programului ”Ajutăm împreună”. La Bistriţa, donaţiile au vizat Şcoala Gimnazială „Avram Iancu” şi Şcoala Gimnazială „Lucian Blaga”. Fiecare laborator are 30 de calculatoare, precum şi acces la aplicaţii şi platforme online interactive care îmbunătăţesc metodele de predare-învăţare.  Şcolile beneficiază, de asemenea, de un sistem online de management educaţional performant, ADMA™, dezvoltat de compania Edu Apps. u ajutorul aplicaţiilor şi platformelor online, profesorii pot elabora fişe de lucru, teme sau teste, îşi pot gestiona planurile de lecţii şi pot chiar să realizeze câte un site pentru disciplina pe care o predau, toate acestea în beneficiul elevilor.

Comentarii

27/02/15 15:38
Avram Iancu

Ale noastre zac intr-o sala de clasa, la fel ca alte 40 de PC. Care-i eficienta?!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5