Lalelele primarului din Şintereag, Ioan Bob

         În faţa sediului Primăriei din Şintereag, în spaţiile special amenajate de un horticultor de profesie au ieşit de sub stratul gros de zăpadă de odinioară lalelele, flori considerate printre cele mai populare din lume şi care simbolizează dragostea perfectă. Aici, în faţa şi în curtea primăriei, în zona parcului, te afli într-un spaţiu ce emană sănătate. Se vede că edilul şef al comunei iubeşte frumosul, buna gospodărire, rânduiala. Şi nu doar în faţă ci şi prin toată zona centrului localităţii Şintereag îţi dai seama că aici munceşte un om despre care poţi spune, vorba unuia, că-i place lucrul bine făcut.

         E ora 9 în prima zi a săptămânii curente. Îl sun pe primarul Ioan Bob pentru a ne stabili o întâlnire. Sunt pe şantier, în zona şcolii din Şintereag, îmi spune acesta. Vântul puternic ne-a creat ceva probleme. După câteva minute ajung pe strada în care se află şi impunătoarea clădire a Şcolii Gimnaziale. Primarul Bob, încălţat cu cizme de cauciuc, cu o şapcă trasă pe urechi (e vânt năpraznic), alături de câţiva lucrători, dirijează bunul mers al treburilor. Este un adevărat diriginte de şantier. Cu flexuri, lopeţi, târnăcoape se acţionează pentru fixarea unui tub de ciment pentru canalizare. Pe această străduţă se pregăteşte asfaltul. Sosesc basculantele grele, încărcate. Mai în sus, un utilaj decolmatează şanţurile pline cu apă şi noroi. Îl însoţesc pe primarul Bob la fiecare punct de lucru. „Aşa obişnuiesc să fac, trebuie să mă asigur că în Şintereag şi în celelalte sate se lucrează corespunzător. Avem nevoie de forţă de muncă şi calificată dar, din lipsa acesteia, ne descurcăm cum putem”. Primarul Bob are şi o deviză: „Orientarea către cetăţeni, prin transparenţă şi cooperare”.

         Multe obiective de interes obştesc s-au finalizat în comuna Şintereag de când Ioan Bob a fost ales primar, în anul 2000. Are ceva înnăscut în a conduce, a administra o comunitate. Părintele acestuia a fost mulţi ani la rându-i în fruntea comunităţii din comună, aşa că a avut de la cine să înveţe. Alimentarea cu apă a fost una dintre priorităţi. În satele comunei: Şintereag, Cociu, Blăjenii de Jos, Blăjenii de Sus, Şieu Sfântu şi Caila reţeaua este la îndemâna fiecărui gospodar. S-a finalizat în 2018 şi la grupul de case Şintereag Gară. Asfaltarea drumurilor locale este o altă prioritate pe agenda primarului. Acesta are o evidenţă exactă cu toate străduţele şi uliţele, cu lungimea acestora, cu numele lor, ce au primit sau vor primi covorul asfaltic. În Blăjenii de Jos, spre exemplu, pe uliţa Pe Vale, de 800 m, vor fi construite şi trei poduri, la fel un pod în Blăjenii de Sus, precum şi la Caila, pe Ştiubei. În total, pe comuna Şintereag, uliţele asfaltate ajung la 6,399 km.

         Comuna Şintereag se numără printre acele unităţi administrativ-teritoriale în care există un cabinet medical dotat cu specialişti. În viitorul apropiat, ne asigură primarul, se va deschide şi un cabinet stomatologic dotat cu tot ceea ce este necesar, pentru asigurarea sănătăţii cetăţenilor, comuna numărând în jur de 3500 de suflete. De asemenea, există, în Şintereag, şi un cabinet veterinar, sectorul zootehnic este bine dezvoltat dacă ne raportăm la faptul că aici există 748 capete bovine, 2705 capete ovine, precum şi 542 familii de albine.

         O altă idee care va prinde cu siguranţă viaţă, fiindcă Ioan Bob e un om cu un foarte puternic spirit practic şi întreprinzător, este să amenajeze, în Şieu Sfântu (sat atestat cu 850 de ani sub denumirea de Igalia Villa), un parc tematic destinat atât celor mici şi tinerilor (terenuri de joacă, sport), cât şi pentru cei mai vârstnici.

         După câteva ore petrecute cu primarul Bob, vizitând mai multe puncte de lucru, stând de vorbă cu şantieriştii şi cu cetăţenii, pot concluziona că am întâlnit un gospodar cu idei, un bun gospodar, care doreşte să lase în urmă obiective trainice, pentru cei care l-au învestit cu o aşa mare responsabilitate.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5