Primarul Ioan Bob: Trei proiecte majore la Şintereag - modernizarea străzilor, reţea de apă şi canalizare, reţea de gaze naturale!

Primarul comunei Şintereag, Ioan Bob, anunţă că trei proiecte importante pentru comună vor intra în implementare în perioada următoare.

Potrivit acestuia, primul proiect  - “Modernizare infrastructură de interes local în comuna Șintereag”  - cuprinde asfaltarea în comuna Șintereag a străzilor interioare pe o lungime de 4,207 km. Valoarea proiectului este de 1.160,861 EURO (5.525,813 RON).

Este vorba despre străzi din Blăjenii de Jos – La Cimitir, La Fătu, Blăjenii de Sus – La Cazan, Caila – La Cazan, La Ştiubei, Şintereag – Bolumba 1, Bolumba 2, Bolumba 3, Bolumba Legătură 1, Bolumba Legătură 2, La Moară, Cjijrat Tronson 1, Chijrat Tronson 2, Cociu – La Baraj Strada Gării, Cubicu Mare.

Al doilea proiect important este “Construirea rețelei publice de apă uzată menajeră în comuna Șintereag” care cuprinde cele 3 localități rămase fără canalizare, şi anume Cociu, Șintereag, Șieu Sfîntu, în valoare de 8,522,133.00 RON, care este aprobat prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală II. La Şintereag, este vorba despre 16,7 km de reţea de canalizare şi 408 racorduri, la Cociu, reţeaua de apă uzată va avea 9,094 km şi 170 racorduri, iar la Şieu Sfântu sunt 9 km de reţea de canalizare şi 166 racorduri propuse.

„Al treilea proiect important este “Extindere rețea de distribuție a gazelor naturale pentru alimentarea localitățiilor Șintereag, Șieu-Sfîntu, Blăjenii de Jos, Blăjenii de Sus și Caila”. Lungimea totala este de 32104 m, proiectul având o valoare de 24,027,440.39 lei (cu TVA) din fonduri europene1”, menţionează primarul Ioan Bob.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5