Laszlo Borbely cere administraţiilor publice locale o strategie de dezvoltare, măcar pe termen mediu

La Consiliului Naţional al Aleşilor Locali UDMR, a fost prezent sâmbătă la Bistriţa, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Locuinţelor, Laszlo Borbely. Programul Operaţional Regional a fost unul din punctele sensibile ale prelegerii, ministrul Borbely trăgând un semnal de alarmă în ceea ce priveşte implicarea administraţiilor publice locale în derularea de proiecte cu finanţare europeană. Prin acest program, România a primit 4, 4 miliarde de euro, iar beneficiarii sunt principalele administraţii publice din ţară.”Uniunea Europeană a cerut şapte poluri mari de dezvoltare. În urma negocierilor, i-am convins că mai este nevoie de alte 13 poluri de dezvoltare. În concluzie, orice oraş mic care vizează proiecte de dezvoltare europeană va primi fonduri de aproximativ 15 milioane de euro”, a precizat Laszlo Borbely.

Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Locuinţelor a vorbit şi despre infrastructură, un termen din ce în ce mai des negociat în promisiunile electorale. Până în acest moment la minister au fost depuse peste 100 de proiecte, mult mai multe decât banii alocaţi.

 Tocmai în acest sens, Borbely va propune un program special pentru infrastructura judeţeană. „În schimb, programul de infrastructură rurală este cel mai de succes program al guvernului. Se vor inaugura 500 de terenuri de sport la nivel comunal. Peste 550 de milioane de dolari au fost alocaţi pentru asigurarea apei potabile în zona rurală. S-au construit 70 de bazine de înot în întreaga ţară, dar vă avertizez că administrarea acestora cere bani, în jur de 10.000 euro pe lună. Ştiu că mai este nevoie de bani, dar noi şi colegii noştri suntem atenţi ca cei din administraţie să primească ceea ce se cuvine”, a afirmat Borbely.

Tot la Bistriţa, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Locuinţelor a precizat că pe domeniul turismului, administraţiile publice nu s-au grăbit să depune proiecte. „Administraţiile publice locale să fie atente , deoarece numai firmele private au depus proiecte, de exemplu pentru reabilitarea hotelurilor. Pentru turism sunt alocaţi peste 60 de milioane de euro. Lipsesc proiectele. Cer administraţiilor publice locale să aibă o strategie de dezvoltare, măcar pe termen mediu”, a încheiat ministrul Laszlo Borbely.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5