Lavinia Todoran are o soluție pentru nota 10 ca licean în ,,Andrei"!

Dacă încă nu v-am convins, Lavinia Todoran are o soluție pentru nota 10 ca licean în ,,Andrei"!
„Încă de când eram la începutul gimnaziului, îmi doream să ajung la ,,Andrei’’, cu toate că nu știam prea multe despre acest liceu. Cel mai probabil, această dorință îmi era stimulată de faptul că aveam atât membri ai familiei, cât și prieteni care au studiat aici.
Ca absolventă a profilului Științe sociale, pot spune că experiența mea în acest liceu a fost una mult mai frumoasă decât mă așteptam.
Aici am avut ocazia să întâlnesc profesori care, într-adevăr, sunt interesați de pregătirea noastră, de modul în care noi evoluăm în cadrul acestei familii numeroase.
Toate poveștile în ,,Andrei" încep la #subsol. Privind în urmă, inițial nici eu, nici colegii mei nu am fost plăcut surprinși de faptul că trebuia să ne petrecem primul an de liceeni în beci, cum tindem noi elevii să mai spunem. Însă, sincer vă spun, a fost o experiență unică, iar în momentul în care am fost mutați la etajul doi, i-am simțit lipsa și sunt ferm convinsă că în aceeași situație o să vă regăsiți și voi, cei care o să alegeți să deveniți CNAM-iști.
Ce mi-a plăcut mult în această școală a fost faptul că majoritatea persoanelor sunt deschise și propunerilor care nu vizează strict orele clasice de curs. Astfel, primii doi ani au fost marcați de numeroase activități, precum târgurile de Crăciun, cu elevi din toate școlile care ne călcau pragul; tombola organizată de noi, cei de la Științe sociale, cu care am reușit să oferim celor mici diferite surprize: jocuri interactive, cărți, puzzle-uri, etc; seri cu clasa la film și la teatru în Cluj; excursii în țară și diverse campanii de voluntariat... Cu siguranță lista era mult mai lungă, dacă nu am fi fost constrânși de numeroasele interdicții!... Mai mult, apariția pandemiei de Coronavirus, cu desfășurarea cursurilor în mediul online, a scos în evidență devotamentul dascălilor față de elevii lor și dorința arzătoare de implicare în șlefuirea caracterelor acestora. Cu toate că în această perioadă a fost imposibil să fim toți împreună, relațiile elevi-elevi și elevi-profesori nu s-au schimbat, rămânând aceleași sau chiar mai apropiate. În momentul în care am revenit la școală în mai 2021, am realizat cât de importantă e interacțiunea fizică și cât de mult contăm unii pentru alții, indiferența neavându-și locul în CNAM.
An de an, absolvenții claselor a XII-a sunt așteptați de colegii lor mai mici cu o floare și sunt conduși cu un gând de rămas bun, pe care să-l ia cu ei mai departe. Toate acestea fac parte din tradiția școlii noastre, care își dorește să lase o amintire vie, de neuitat în inima elevilor.
În acești patru ani petrecuți la ,,Andrei’’ ni s-a demonstrat că, pe lângă educație, un copil trebuie să se bucure de ceea ce natura i-a oferit și, totodată, să fie recunoscător pentru sacrificiile pe care un părinte este dispus să le facă, liceul nostru fiind preocupat și de adoptarea unor principii morale și etice sănătoase.
Vă încurajez și pe voi, actuali și viitori absolvenți ai ciclului gimnazial, să contați pe un liceu precum ,,Andrei’’!”
Colegiul Național „Andrei Mureșanu” Bistrița

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5