Legea patrimoniului, prioritatea mandatului ministrului Paleologu

Ministerul Culturii a primit 0,19% din Produsul Intern Brut, iar la rectificare a pierdut deja o parte din bani. Aflat în vizită în judeţul nostru, ministrul Culturii, Theodor Paleologu, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă că, a făcut din patrimoniu, prioritatea mandatului său, dar cât de mult se poate face pentru patrimoniu în acest moment, depinde totul de bugetul alocat.

„ Problema este că din totdeauna după 1989 bugetul alocat culturii a fost foarte mic faţă de ce ar trebui să fie. Mai mult de atât, eu spun că, de la Carol al II-lea încoace, România nu a mai avut o politică culturală demnă de acest nume. Ultimul şef de stat care într-adevăr a sprijinit cultura şi a înţeles cât de importantă este cultura pentru ţară a fost Carol al II-lea”, a spus la Bistriţa, ministrul Culturii Theodor Paleologu.

Ministrul Culturii a subliniat faptul că, din păcate sunt oraşe care îşi distrug, care îşi vandalizează propriul patrimoniu, ceea ce este o pierdere considerabilă pentru comunitatea respectivă.

Ministrul Culturii Theodor Paleologu este fiul celebrului scriitor, om politic şi ambasador, Alexandru Paleologu. S-a născut la 15 iulie 1973. Şi-a luat licenţa în filosofie la Paris şi apoi doctoratul în ştiinţe politice la Universitatea din München. Din 2005 a devenit ambasador al României în Danemarca şi Islanda, dar a renunţat la cariera diplomatică în 2008, când a fost numit ministru al Culturii şi Cultelor în cabinetul lui Emil Boc.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5