Legi reparatorii pentru agricultori si noutăţile PNDR 2014-2020 prezentate în Mărişelu de Caravana Agroinfo

Săptămâna trecută a fost votată de Camera Deputaţilor o lege prin care plăţile din zootehnie, blocate sau reţinute pentru datorii la bugetul local în perioada 2007-2010, să fie restituite, iar fermierilor cărora li s-au tăiat din această cauză subvenţiile pentru încă trei ani să fie repuşi în plată. Prevederile acestei legi reparatorii dar şi alte proiecte similare au fost prezentate de deputatul PNL, Stelian Dolha, weekendul trecut, în Caravana Agroinfo organizată în comuna Mărişelu.

Parlamentarul bistriţean i-a informat pe agricultorii prezenţi şi despre eforturile sale de a găsi o soluţie legislativă pentru fermierii de bunăcredinţă care sunt obligaţi să restituie plăţile pe suprafaţă pentru că şi-au identificat eronat parcelele. Stelian Dolha a explicat că demersul nu este deloc simplu deoarece este vorba despre regulamente europene şi că a solicitat sprijinul europarlamentarului Norica Nicolai în acest sens.

La întâlnirea de la Mărişelu au fost prezentate detalii despre alte legi adoptate recent cu impact asupra spaţiului rural, între care legea vânzării terenurilor agricole sau cea care reglementează vânzarea laptelui, dar şi despre prima întabulare, blocată în hăţişul legislativ.

O parte consistentă din întâlnirea de la Mărişelu a fost dedicată programelor de finanţare din noul şi vechiul PNDR. Consultanţii de proiecte, invitaţi ai Caravanei Agroinfo le-au explicat celor prezenţi ce conţin măsurile proiectul noului PNDR trimise la Bruxelles şi au răspuns întrebărilor publicului. Beneficiarilor măsurilor 141 şi 112 li s-a atras atenţia că cel târziu până în 31 decembrie 2015 trebuie să-şi finalizeze cursul de formare profesională în agricultură, altfel riscă să piardă banii primiţi.

Biroul de presă al deputatului Stelian Dolha

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5