Leguma din grădină (şi bucătărie) care ne poate salva viaţa în infarctul miocardic şi nu numai

      Drama medicală a fostului prmier Mihai Tudose m-a impulsionat să mă reîntorc o clipă la cele ale scrisului.  Deşi s-a intervenit cât se putea de rapid în cazul susnumitului Mihai Tudose (de cincizeci şi ceva de ani), în preajmă fiind şi o somitate medicală (recte dl. N. Bănicioiu), afectarea cardiacă a fost masivă, fiind nevoie de intervenţie chirurgicală pentru stenturi şi reoperaţie, tratamentele medicamentoase nefiind  posibil de a fi puse în discuţie (heparină etc.).

     Se ştie că în cazul unui infarct, intervenţia medicală stă sub semnul extremei urgenţe,  fiecare oră şi chiar minut fiind graniţe între viaţă şi exitus (moarte). Cunoscând aceşti parametri temporali constrângători, mă gândesc compasional la semenii mei, care trăiesc departe sau relativ departe de serviciul de ambulanţe: sate, oraşe mai mici. Mesajul meu – ce se vrea salvator- se adresează însă în egală măsură şi tuturor orăşenilor de oriunde. (Negreşit că, ştiindu-se vulnerabili, cardiacii poartă cu sine –de circa un secol deja- pastile de nitroglicerină, un puternic detensor miocardic, deşi eficienţa acesteia  nu este mereu cea dorită.)

    Vă voi vorbi deci despre unul din cele mai  uimitoare remedii naturale, pe care le-a lăsat Dumnezeu  pentru sănătatea noastră a tuturor, mereu la îndemână, ieftin şi salvator pentru un număr incredibil de situaţii, inclusiv pentru temutul infarct miocardic. După ce l-am experimentat pe mine însumi, l-am comunicat şi fiicei mele mai mici, care lucrează la o clinică de cardiologie din Detroit (Statele Unite). Frenetic, profund şocată, a verificat informaţiile, le-a confirmat pe dplin teoretic şi practic şi le-a comunicat   corpului medical de acolo. Din păcate, spaţiul online este atât de vast (i-am zis „univers” datoritî vastităţii), multe informaţii preţioase pierzându-se.

    Ceea ce este uimitor este că remediul despre care vă vorbesc este incredibil de eficient pentru întregul organism: sângerări puternice (le opreşte în 10 -14 secunde), probleme digestive (peristaltism, ulcere, gastrite hiperacide cauzate de rebelul Helicobacter pilori), tiroidă, prostatism (puternic antiinflamator) drenor al arterelor, ameliorează funcţiile pancreatice, reumatismul, artritele, ridică presiunea din zonele hemoragice, coagulând rapid. E şi un excepţional fluidizant al secreţiilor nazale sau pulmonare, antiseptic puternic şi energic, ameliorant astmatic; ajutor  fără greş în slăbire (după o săptămână de tratament am observat o diminuare şi uşurare a neplăcutului început de burtă ce mi se contura), osteoartrite, anticancerigen prostatic şi nu numai. Plus şi neaşteptat...,chiar în infarctul miocardic.

     Cum anume sunt posibile asemenea performanţe ce ne-ar tenta să vorbinm de un panaceu?  Întâi, printr-o substanţă cu efecte miraculoase, numită capsaicina  precum şi alte componente: betacaroten (antioxidant puternic şi provitamină A, esenţială pentru epitelii, vedere), licopen, vitamina C, hidraţi de carbon, etc. Rolul major revine însă capsaicinei, acea substanţă  percepută ca dând o puternică usturime cutanantă şi iritativă (în administrare  per os (oral), dar care este intreaga cheie a miracolului numitului CEAI de Cayenne. Da, îl avem şi noi în bucătărie, cu nume românesc: BOIA de ARDEI IUTE, nu departe de pulberea din ardeiul de Cayenne (originar din America Centrală), fiind  cel mai puternic medicament natural din lume.

    Doctorul american John Christopher spune: „În lunga mea carieră, de 35 de ani, nu am pierdut niciodată un bolnav în vizitele mele la domiciliu cu  infarct. Atâta timp cât respiră, recomand pacienţilor să  toarne o linguriţă de ardei roşu iute, pisat, într-o cană de 200-250 ml. de apă fierbinte şi să o bea” (desigur că mai răcind-o un pic-n.n.) ”Pacientul pleacă pe picioarele lui în câteva minute”(citat din publicaţia „Healthy Food Team”). Medicul JC  recomandă tuturor cabinetelor medicale să aibă la dispoziţie banala şi salvatoarea boia. Aşadar, efectul este STOPAREA  grabnică a unui infarct.

      Să vedem cum acţionează efectiv capsaicina în infarct. Ce este infarctul? În esenţă, vorbind popularizat, este un spasm al vaselor coronariene (din cauze foarte diverse: stres, efort fizic, sexual, vârstă etc) şi care obstrucţionează circulaţia sângelui spre muşchiul cardiac, miocardul, provocând moartea acestuia prin necroză. Urgenţa medicală constă deci în deblocarea rutelor de aprovizionare cu sânge în cel mai rapid mod cu putinţă.

       Acest lucru îl realizează miraculoasa administrare de boia de ardei iute, care detensionează zona afectată, o fluidizează, o drenează şi deblochează. Când mi-am adminstrat acest remediu, am observat rapid şi o creştere energică a tensiunii arteriale, ceea ce cred (personal) că şi deblochează- între alte efecte- vasele coronare, dar cu o revenire ulterioară destul de rapidă. Desigur, în cazul unui AVC (atac cerebral) se exclude utilizarea în mod categoric. Este o interdicţie pe care nu am găsit-o menţionată nicăieri, dar pe care raţiuni medicale minime o exclud.

       Nu este posibil –ca spaţiu editorial - să spunem totul. Până suntem sănătoşi, vă invităm afectuos să vă documentaţi şi să verificaţi toate cele spuse de noi foarte concentrat. Deşi boia de ardei iute pare iritativă pentru mucoasa gastrică, ea generează  o reacţie protectoare, încât este benefică chiar şi ulcerului (cauzat în special de helicobacter pilori), antibacterian şi antivirotic. Restricţie este pentru cazul că deranjamentele gastrice sunt generate de insuficienţe hepatice sau calculi  biliari care obstrucţionează canalul coledoc de evacuare a bilei (cazul meu).

       În vechiul Babilon, bolnavul era scos în stradă şi trecătorii puteau să-i dea un sfat util, poate o reţetă celui în suferinţă. Sunt deci un trecător oarecare în Babilonul nostru modern, care vrea să fie de folos  semenilor mei din lume. La nevoie, voi detalia.

      Vale (adică Sănătate)! –cum spuneau străbunii latini.

                                        Prof. Vasile Găurean

PS: Un buzoian, Costel Vânătoru, a obţinut un ardei iute de 200 de ori mai iute decât ardeiul obişnuit (un milion de unităţi Scoville –unităţi măsurabile de usturime- faţă de 2.000-10.000 obişnuite la ardeii noştri.)

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5