Liberalii bistriţeni au dezgropat securea războiului: principalul inamic pentru parlamentare este PSD

Alin Cordos

Peste 500 de liberali din întreg judeţul Bistriţa-Năsăud au luat astăzi parte la şedinţa Consiliului de Coordonare al PNL BN. La întâlnire a fost invitat să ia parte şi europarlamentarul Daniel Buda, noul prim-vicepreşedinte al formaţiunii politice conduse de Alina Ghorghiu. De asemenea,  în pixul din mâna lui Danie Buda stau și listele cu candidații de la alegerile parlamentare din acest an.

Pe scena Palatului Culturii au urcat principalii candidaţi ai PNL la alegerile parlamentare, deşi, lansarea oficială a acestora va avea loc pe data de 4 noiembrie la Sala Polivalentă: Robert Sighiartău, Doris Moldovan, Vasile Marc, Sorin Hognogi, Ovidiu Udrescu, Ovidiu Florean şi Florin Oltean la Camera Deputaţilor, Ioan Turc, Dorin Dobra, MIhai Mureşan şi Ionel Ropan la Senat.

Cel care a condus şedinţa a fost Robert Sighiartău, în sala Palatului Culturii fiind prezenţi primarii PNL, viceprimari, consilieri locali şi judeţeni. Nu au lipsit de la apel, deputaţii Ioan Oltean şi Stelian Dolha sau senatorul Cristian Florian.

Lideri şi discursuri

Într-unul din speachurile sale, Robert Sighiartău a făcut apel la unitate, a cerut tuturor celor prezenţi să înţeleagă că inamicul, adversarii politici nu sunt în interiorul PNL, ci în afara lui: “ E vorba de PSD, de acelaşi partid care conduce România de 26 de ani şi spune că nu face acest lucru, de acelaşi partid a lui Dragnea şi Ponta, aceiaşi oameni care nu fac decât un singur lucru: mint fără neruşinare. Sper şi cred că la 11 decembrie, această epocă va lua sfârşit”.

Nici Ioan Turc, în calitatea sa de preşedinte al PNL Bistriţa nu a fost mai îngăduitor cu PSD şi nici cu primarul Creţu: “ Dacă PSD se poate lăuda că a rezolvat în Bistriţa problema locurilor de muncă, dar şi asta e doar o chestiune de parţială, acelaţi PSD, acelaşi primar Creţu trebuie să tacă când vorbim de chestiuni salariale, de venituri, care sunt la nivelul unui cartier sărac al municipiului Cluj-Napoca. Suntem un judeţ sărac, cu o populaţie aproape de pauperizare. Cred că trebuie să facem invers, adică să punem interesele cetăţeanului deasupra celor ale statului, mai ales că acest stat ineficient  şi obez este creaţia PSD, pentru că ei domnesc de 26 de ani. Cred cu tărie în faptul că vom câştiga alegerile parlamentare la nivel judeţean dar şi la nivel naţional, iar din ianuarie 2017 vom guverna deja această ţară”.

DanIel Buda, acum prim-vicepreşedinte al PNL, a spus de faptul că misiunea sa la Bistriţa este una cu dublă semnificaţie: o dată pentru a lua pulsul filialei , iar a doua oară pentru a face şi el un apel la unitate şi la mobilizare pentru câştigarea alegerilor parlamentare.

Cel mai acid discurs la adresa PSD l-a avut senatorul Dorin Dobra, cel care i-a atacat fără menajamente atât pe primarul Bistriţei, Ovidiu Creţu, dar mai ales pe preşedintele PSD BN, Radu Moldovan. De asemenea, săgeţi otrăvite a avut pentru senatorul PSD, Ioan Deneş, care, spunea Dobra nu ştie “dacă e la guvernare, sau nu e… sigur în funcţie de interesele momentului”. Despre Radu Moldovan, Dorin Dobra a spus că face tot felul de numiri la instituţiile aflate în subordinea CJ, de parcă ar fi proprietăţi ale PSD: “ Nimeni nu ştie cum sunt numite anumite persoane să conducă tot felul de centgre şi asociaţii, dar ele apar parcă din neant. PSD face de 26 de ani numai ce ştie, iar noi rămânem cu acelaşi bun simţ. Cred că este important ca la alegeri să le spunem la oameni adevărul şi vom câştiga, vom scoate PSD din décor. Sunt sigur că experienţa alegerilor prezidenţiale este foarte important. Avem un preşedinte de dreapta, iar, acum îl avem pe cel mai de bun simţ premier al României post decembriste, Dacian Cioloş. Aşa trebuie să fie condusă România, în tăcere şi cu eficienţă”.

Reamintim că lansarea oficială a candidaţilor PNL la alegerile parlamentare este programată pentru data de 4 noiembrie la Sala Polivalentă în prezenţa Alinei Ghorghiu.

Comentarii

15/10/16 18:12
alegator

Caraghiosi cu totii, nu de circ avem nevoie, ne-ar interesa ce alternative ne ofera fostii si actualii PDL-isti?! Noi nu vom uita repede insultele, jaful, minciuna practicate de mafia PDL-ista in guvernarea 2009-2011 pe care ne-o amintim ca pe cel mai trist episod din istoria posdecembrista. Mai stim ca toti penalaii PDL-isti inca nu sunt judecati si cu averile intacte pregatiti ca niste hiene sa ajunga din nou la butoane ca sa poata fura iar. La ora actuala mai bine sta PSD la capitolul moralitate, trecand cu prioritate prin purgatoriul DNA in plus a prestat in perioada 2011-2015 cea mai buna guvernare postdecembrista, fiind si prima data dupa '89 cand un partid si-a respectat programul anuntat in campania electorala.

15/10/16 18:13
alegator

Prin urmare pot sa-si ingroape securea, pentru ca oricum este prea tocita....... si joaca in coada!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5