Liberalii şi infrastructura. Între DSP şi "catâr"…

Din conferinţa de presă …

Dorin Dobra, senator PNL: Din ceea ce se întâmplă în oraş în ultimele săptămâni, eu o spun cu toată puterea mea: Direcţia de Servicii Publice nu se califică să realizeze lucrări pe arterele municipiului! Nici prin eficienţă, nici prin calitate, nici prin imagine! Nu se califică! DSP se califică să lucreze între blocuri! Să lucreze acolo unde noi susţinem de atâţia ani să lucreze, pe străzile neasfaltate din cartierul de vile al oraşului, acolo unde nu lucrează. Unde, pentru început o lucrare de calitate şi de o pretenţie marginală poate fi acceptată, că e un progres pentru ceea ce se întâmplă, iar pe arterele municipiului e o cârpeală, ce nu are nimic cu Bistriţa europeană, nici ca Poarta Transilvaniei, nici cu Bistriţa elitistă a domnului Ovidiu Creţu pe care o admir. E o renunţare la standarde care nu face bine nimănui! Şi în general acţiunile DSP au un aspect de cârpeală maximă.


Jurnalist: Şi LDP ar cârpi mai european? Ce ar avea în plus LDP? Aţi pus oarecum în balanţă DSP şi LDP.


Dorin Dobra, senator PNL: Nu e vorba despre asta. După părerea mea, LDP e o excrescenţă anormală într-un mediu de business care nu concurează loial celelalte firme din mediul real. Nu am nicio treabă cu LDP. Şi despre standardele lor am multe de spus. Că nu sunt altceva decât un catâr ce stă între decizia politică şi mai nou, licitaţiile pe care le câştigă cu 40% din preţ ca să intre în faliment total.


Jurnalist: ,,Un catâr” condus de un liberal. Adică un liberal îşi doreşte intrarea în faliment a LDP-ului?


Dorin Dobra, senator PNL: Mi-aş dori o piaţă liberă şi susţin asta. Mi-aş dori o piaţă liberă, reală, fără concurenţă neloială din partea unor instituţii ce nu sunt nici private, nici publice.


Jurnalist. În ultimul timp, LDP nu a câştigat licitaţii la Primăria Bistriţa. A câştigat la Consiliul Judeţean.


Dorin Dobra, senator PNL: Nu e un jucător loial şi natural pe o piaţă ce se vrea naturală şi europeană. Nu cred că se califică vreo firmă din acest judeţ pentru standardul lucrărilor necesare în municipiul Bistriţa. Pot spune că lucrările de pe strada Dornei sunt satisfăcătoare din acest punct de vedere. DSP, LDP, astea două, eu vreau să le văd afară. Nu mai vreau să îl aud pe Andrei Rusu încercând să facă LDP profitabil, în timp ce firme din economia reală pierd licitaţii şi se confruntă cu probleme imense.


Sorin Hangan, consilier municipal PNL: Aceasta este şi părerea mea vizavi de modul cum sunt realizate lucrările de infrastructură. Nu vreau să nominalizez vreo firmă,că le face DSP, asta e, în rest, pe mine mă doare şi mă nemulţumeşte atitudinea cetăţenilor. Nu iau atitudine vizavi de vreo cârpeală pe o stradă. Vreau să văd cetăţeni nemulţumiţi la Primărie, nu la colţul blocului, să facă memorii către primarul municipiului, către Consiliul Local, pentru că acesta e adevărul: se cârpeşte de prea mulţi ani, se cârpeşte mult, costisitor, dar ţine foarte puţin. Noi suntem foarte bine intenţionaţi ca şi consilieri şi ne luptăm şi am avut şi foarte multe intervenţii pe tema asta, dar suntem doar o voce, avem nevoie de sprijin, şi în primul rând de vocea cetăţenilor.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]