No comment

Dorin Dobra: Nu-mi doresc ca Ovidiu Creţu să nu îşi încheie mandatul

Jurnalist: Ca organizaţie municipală, sunteţi cumva îngrijoraţi de evoluţia în instanţă a procesului primarului Ovidiu Creţu, care a pierdut la Curtea de Apel Cluj. Mai are o singură instanţă căreia i se poate adresa şi la cum se mişcă lucrurile avem şansa să nu terminăm anul fără alegeri anticipate.

Dorin Dobra, senator PNL: Personal sunt alături de Ovidiu Creţu, îmi pare că n-ar merita un asemenea final. Ar fi şi un mod destul de neechitabil. Până la urmă, chiar cred în responsabilitatea noastră de a deconta ceea ce ne propunem într-un termen de comun acord cu toţii, asumat patru ani de zile. Pot să vă spun că ar fi un vacuum teribil la nivel administrativ în acest moment, că ar fi o încurcătură nedorită.

Jurnalist: Aţi fi dispus să intraţi în cursa electorală pentru Primăria Bistriţa, în cazul în care s-ar organiza alegeri anticipate. Să vă suspendaţi din funcţia de senator, să vă înscrieţi în cursă pe principiul: acum e şansa mea să ajung primarul Bistriţei.

Dorin Dobra, senator PNL: Nu-mi doresc ca domnul Ovidiu Creţu să nu îşi încheie mandatul. Şi cu asta am răspuns şi întrebării.

Primarul municipiului Bistriţa Ovidiu Creţu a fost declarat incompatibil. Edilul a pierdut procesul cu Agenţia Naţională de Integritate, speţă judecată de magistraţii Curţii de Apel Cluj. Judecătorii au menţinut prevederile raportului ANI, conform cărora primarul Ovidiu Creţu se află în stare de incompatibilitate. Sentinţa data, marţi,nu este definitiva şi poate fi atacată cu recurs în termen de 15 zile.

Comentarii

23/01/14 15:28
Vizitator

Nimeni nu este mai presus de lege”, spune un principiu al democratiei. Ovidiu Creţu a fost găsit incompatibil cu funcţia de primar, de catre Agenţia Naţională de Integritate. ANI, i-a imputat faptul că în perioada octombrie 2012 – ianuarie 2013, Cretu a deţinut simultan funcţia de primar al Bistriţei şi pe cea de e “reprezentant asociat persoană juridică”. Apeland a la instanţă pentru a-şi face dreptate, magistraţii Curţii de Apel Cluj au dat o sentinţă nefavorabilă primarului. Daca si dupa recursul inaintat la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie sentinta va fi nefavorabila, este posibil ca primarul să îşi piardă mandatul. De aici si pana la afirmatia lui Dobra cum ca “că ar fi un vacuum teribil la nivel administrativ” prin plecarea lui Cretu, e mare distanta. Mai degraba e vorba de un gol teribil in mintea lui Dobra care ar trebui sa stie ca nimeni nu e de neanlocuit.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5