Liceului Tehnologic Agricol Bistrița lansează invitația comunității bistrițene de a participa la proiectul ”Comunitaria - gradină comunitară”

prof. Vereș Liliana și Mora Elena Liceul Tehnologic Agricol Bistrița

Echipa ”ECOADOLESCENT”din cadrul Liceului Tehnologic Agricol Bistrița , cu sprijinul Fundației Noi Orizonturi lansează invitația comunității bistrițene de a participa la proiectul ”COMUNITARIA -gradină comunitară” dedicat bistrițenilor, dornici să-și cultive singuri legume, plante aromatice, flori .

Prin derularea proiectului ne dorim să rezolvăm o problemă a orășenilor care din lipsa unui ”petec de pământ”nu pot să își cultive legume, să planteze un copac, să sădească flori și să respire aerul curat de la marginea oraşului, fapt care îi îndepărtează de natură.

Echipa liceului oferă  bistrițenilor dornici de a se conecta cu natura și de a avea propria grădină, o suprafață de 10 ari teren arabil.

Ne dorim o grădină comunitară  în care   să lucreze   pentru început 10 familii si fiecărei familii să  îi fie oferit  un ar de pământ.

Cei interesați de hrană naturală, ecologică pot veni în Gradina comunitară a liceului să învețe să-și cultive propriile legume, plante aromatice și flori.

Echipa de proiect pregătește terenul  pentru însămânțare, efectuând lucrările solului (arătură toamnă, arătură primăvară, discuit, aplicare îngrășăminte naturale) iar cele 10 familii selectate vor putea să cultive semnițe  și răsaduri proprii .

Selecția familiilor participante la proiect

Criteriile de selecție:

  • domiciliul în municipiul Bistrița
  • să respecte clauzele din contractul nostru de parteneriat(ex.pe teren nu se aplică îngrașăminte chimice,se pot cultiva doar legume,plante aromatice , flori, etc.)
  • să iubească natura
  • să motiveze alegerea acestei decizii printr-o scrisoare de intenție

 

Familiile interesate se vor prezenta la  Liceul Tehnologic Agricol Bistrița in perioada

 5-9.02.2018  unde vor depune un dosar care să conțină documentele necesare( copie CI, scrisoare de intenție,cerere tip) urmând să fie invitați la un interviu  cu echipa de proiect .

Pentru mai multe informații vă punem la dispoziție  nr. de telefon  0733688872

email : [email protected], [email protected]

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5