Linie de gardă pentru medicina legală, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa

Consiliul Judeţean a aprobat liniile de gardă la nivelul Spitalului Județean de Urgență Bistrița, începând cu data de 1 aprilie. Finanțarea liniilor de gardă se va asigura de către Spitalul Județean de Urgență Bistrița, prin încadrarea în bugetul de venituri și cheluieli alocat, în conformitate cu prevederile legale.

Spitalul Judeţean de Urgenţă  Bistriţa funcționează cu un total de 1048 de paturi din care 38 paturi spitalizare de zi, 13 paturi UPU-SMURD și 997 paturi de spitalizare continuă în secțiile și compartimentele de specialitate, cu Ambulatoriul integrat și alte structuri existente la nivelul spitalului.  

         Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă  Bistrița a propus Consiliului Județean Bistrița-Năsăud actualizarea liniilor de gardă la nivelul spitalului, aprobate în martie 2018, cu solicitarea de a se înființa o linie de gardă continue în specialitatea medicină legală; încadrarea liniei de gardă medicină de laborator în categoria liniilor de gardă care nu se includ în numărul liniilor de gardă determinat în funcţie de numărul de paturi şi structurarea liniilor de gardă în două categorii  - specialități clinice și specialități paraclinice.

       Necesitatea liniei de gardă continue la Serviciul de Medicină Legală Bistrița-Năsăud este generată de creșterea alarmantă a numărului de cazuri de persoane decedate, cât și de persoane în viață, plus creșterea varietății de expertize solicitate de justiție, cu încărcarea foarte mare a medicilor în formula actuală de gardă la domiciliu.

       Serviciul de Medicină Legală Bistrița-Năsăud dispune de infrastructura necesară pentru asigurarea tuturor condițiilor necesare desfășurării gărzii continue,  în județul Bistrița-Năsăud nu există o altă unitate sanitară care să asigure asistenţa medicală prin structură şi linie de gardă în specialitatea medicină legală.

Liniile de gardă la  nivelul Spitalului Județean de Urgență Bistrița

Nr. crt.

Linii de gardă

incluse în numărul liniilor de gardă determinat în funcţie de numărul de paturi

Numărul de linii de gardă

1

Cardiologie

1

2

Neurologie

1

3

Medicină internă

1

4

Chirurgie generală

1

5

Pediatrie

1

6

Neonatologie

1

7

Ortopedie și traumatologie

1

8

ATI

1

9

Pneumologie

1

10

Boli infecțioase

1

11

Obstetrică-ginecologie

1

12

Psihiatrie

1

 

 

Linii de gardă

în afara numărului liniilor de gardă determinat în funcţie de numărul de paturi

 

1

Medicină de laborator

1

2

Medicină de urgență

1

3

Medicină de urgență profil pediatrie

1

4

Radiologie și imagistică medicală – UPU-SMURD

1

5

Medicină legală

1

 

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5