Literatura e o altă ţară, cu Gabriel Gafiţa, la Conexiuni

Eduard Călinescu

Societatea literară „Conexiuni” propune pentru acest timp de vacanţe tema „Literatura e o altă ţară”, inspirată de titlul unui roman, scris de Gabriel Gafiţa – „Iarna e o altă ţară”.
Invitatul de onoare al întâlnirii este scriitorul GABRIEL GAFIŢA. Prozator, traducător şi diplomat, Gabriel Gafiţa, născut la 4 martie 1952 în Bucureşti, este fiul lui Mihai Gafiţa – critic şi istoric literar. A absolvit Facultatea de Limbi Străine a Universității din București, a fost redactor la Editurile Kriterion și Litera, din 1990 este expert guvernamental, diplomat în Ministerul Afacerilor Externe, consilier cultural la Ambasada României din Londra, secretar de stat, ambasador al României în Canada și Malaysia. A debutat cu nuvele fantastice – „Moartea măştilor”, a scris romanele: „Lumină pentru cei singuri”, „Iarna e o altă ţară”, „Martiriu parţial” şi „Schiţă de portret pentru cap de familie”. A îngrijit ediţiile „Mihai Gafiţa, Studii de istorie literară” şi „Sergiu Dan, Serviciul de noapte”. A tradus din Yves Berger, Honour Hufh, John Rewald, Joseph Conrad ş.a.
Momentul „Conexiuni” va mai cuprinde lansarea a două noi volume: „Cu ochii în carte”, critică literară, şi „Barca de salvare”, publicistică, scrise de Elena M. Cîmpan şi apărute la Editura Limes, Cluj, 2013. Prezintă Dorel Cosma şi Menuţ Maximinian.
Evenimentul este organizat de Centrul Cultural Municipal „George Coşbuc” şi va avea loc marţi, 16 iulie 2013, orele 18.00, la „Casa cu lei” (str. Nicolae Titulescu, nr. 8), Bistriţa.

Comentarii

10/07/13 17:23
aurel podaru

Daca nu ma insel, Gabriel Gafita este ginerele regretatului scriitor Valentin Raus, pe nedrept uitat!
Bine zic, Virgil Ratiu?

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5