Liviu Rusu prezidează Consiliul pentru Dezvoltare Regională Nord-Vest

Preşedintele Consiliului Judeţean, Liviu Rusu, va ocupa, pentru un an, şi funcţia de preşedinte al Consiliului pentru Dezvoltare Regională Nord-Vest, avându-l ca vicepreşedinte pe omologul său de la Cluj, Alin Tişe. Mandatele de preşedinte şi de vicepreşedinte CDR Nord-Vest au fost preluate de către conducerile Consiliilor Judeţene Bistriţa-Năsăud şi Cluj în 30 aprilie, cei doi fiind confirmaţi ieri în funcţie. CDR Nord-Vest s-a reunit la Bistriţa pentru prima oară în noua componenţă, Bistriţa-Năsăud fiind reprezentat de preşedintele Liviu Rusu şi primarii Ovidiu Creţu (Bistriţa), Nicolae Moldovan (Beclean) şi Vasile Borş (Maieru).

În cadrul şedinţei CDR, cei 24 de membri reprezentând autorităţile locale au stabilit şi noua componenţă a Comitetului Regional de Evaluare Strategică şi Corelare (CRESC) Nord-Vest. În prima şedinţă a acestui for, au fost evaluate strategic şase proiecte depuse spre finanţare prin Programul Operaţional Regional, având o valoare totală de peste 250 milioane lei, depuse de CJ Cluj, Primăria Oradea, CJ Maramureş şi CJ Bihor în domeniile transport, infrastructură de sănătate şi patrimoniu cultural.

Directorul ADR Nord-Vest, Claudiu Coşier, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă că agenţia îşi propune să promoveze, la nivel judeţean, o serie de întâlniri trimestriale cu reprezentanţii administraţiei locale prin care să evalueze stadiul elaborării de proiecte. El a menţionat că în contextul în care în 2009 s-ar putea finaliza contractarea tuturor sumelor disponibile în Regiunea de Nord-Vest prin POR, iar multe proiecte vor rămâne fără finanţare, se impune promovarea acestora pe alte programe cu finanţare structurală.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5