Localităţile care conţin în denumire “î”, redenumite prin înlocuirea cu “â”. Vezi ce se întâmplă cu actele de identitate, pașapoartele şi permisele auto!

Serviciul Public Comunitar de Evidența Persoanelor al Județului Bistrița-Năsăud, cu sediul în municipiul Bistrița, str. Dogarilor, nr. 4C informează cetățenii județului cu privire la faptul că în Monitorul Oficial al României nr. 1052 din 12 decembrie 2018, a fost publicată Legea nr. 290 /29.11.2018 pentru modificarea și completarea Legii nr . 2 / 1968 privind organizarea administrativă a teritoriului României, act normativ care a intrat în vigoare la data de 15.12.2018.

"În cazul unităților administrativ–teritoriale care conțin în denumirea acestora litera „ î aceasta se sa înlocui cu litera „ â ” prin aplicarea regulilor stabilite prin Hotărârea Adunării generale a Academiei Române, din 17 februarie 1993, privind revenirea la „ â ” și „ sunt ” în grafia limbii române, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 51 din 8 martie 1993.

Înscrierea noii denumiri a unității administrativ-teritoriale în actele de identitate, pașapoarte și permise de conducere se va realiza odată cu eliberarea acestora la cererea sau la expirarea termenelor de valabilitate.

Înscrisurile oficiale emise până la intrarea în vigoare a prezentei legi în care denumirile unităților administrativ-teritoriale și ale localităților componente sunt înscrise cu litera „ î “ își păstrează valabilitatea", se arată în comunicatul transmis de comisarul șef de poliţie Liliana Cotfas, director executiv al SPCEP Bistriţa-Năsăud.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5