Locuri disponibile la cursul gratuit de „Competențe antreprenoriale”

Persoanele interesate de dezvoltarea competențelor antreprenoriale și de obținerea unei finanțări nerambursabile de până la 178.000 lei pentru o afacere nouă pot beneficia de sprijin gratuit prin intermediul proiectului „Start Up Plus în Nord-Vest”. Pentru accesarea finanțării în cadrul acestui proiect este necesară absolvirea unui curs de competențe antreprenoriale autorizat. Următorul astfel de curs gratuit organizat la Bistrița, în cadrul proiectului, va începe la 3 septembrie 2018.

Camera de Comerț și Industrie Bistrița-Năsăud implementează în parteneriat cu solicitantul Asociația “Pactul Regional Nord-Vest pentru Ocupare și Incluziune Socială”, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară Cluj, Camera de Comerț și Industrie Maramureș, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Satu-Mare și Centrul pentru Politici Publice, proiectul „Start Up Plus în Nord-Vest”, contract POCU/82/3/7/103946. Proiectul este cofinanțat prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, Axa Prioritară: Locuri de muncă pentru toți, Operațiunea: Creșterea ocupării prin susținerea întreprinderilor cu profil non-agricol din zona urbană.
Obiectivul proiectului este creșterea ocupării în regiunea Nord-Vest (județele Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Maramureș, Satu-Mare și Sălaj) prin susținerea înființării și dezvoltării de întreprinderi cu profil nonagricol în zona urbană. Valoarea totală a proiectului: 18.635.695 lei, din care cofinanțarea UE este în valoare de 15.779.946,78 lei. Proiectul va fi implementat în perioada 14 martie 2018 – 13 martie 2021.
În urma implementarii proiectului vor rezulta: 63 IMM-uri finanțate cu maxim 178.000 lei fiecare; cel puțin 550 persoane (angajați, inactivi, șomeri, pensionari, studenți) vor beneficia de sprijin pentru dezvoltarea compețentelor antreprenoriale prin participarea la cursul gratuit de competențe antreprenoriale; minim 126 noi locuri de muncă create.
Activitățile din cadrul proiectului sunt în totalitate gratuite și se desfășoară în etape: sesiuni de informare și selecție grup țintă, cursuri de antreprenoriat, concurs de planuri de afaceri, stagii de practică în companii cu domenii de activitate similare, sprijin pentru înființarea afacerii, consiliere și mentorat personalizate, sprijin și monitorizare în vederea implementării planului de afaceri și utilizării în condiții optime a finanțării nerambursabile obținute.
Următorul curs gratuit de competențe antreprenoriale dedicat celor care vor să își deschidă o afacere va începe în data de 3 septembrie 2018. Pentru informaţii suplimentare și înscriere în proiect, doritorii sunt așteptaț să ne contacteze la sediul Camerei de Comerţ şi Industrie Bistriţa-Năsăud, din Bistriţa, Str. P. Ispirescu, nr. 15A, tel./fax: 0263-230640, e-mail: [email protected], startup.prois-nv.ro .
Persoane de contact: Cătălina Creangă - Coordonator partener (P2) telefon 0733-900209; Ovidiu Puiu – telefon 0733-900207.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5