Şase afaceri noi din județul Bistrița-Năsăud vor primi finanțare nerambursabilă prin proiectul Start Up Air
Camera de Comerț și Industrie Bistrița-Năsăud implementează, în parteneriat cu Asociația Inceptus România – solicitant, Fiatest SRL și Patronatul Tinerilor Întreprinzători Cluj proiectul „Start Up AIR”, cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, Programul „Start Up Plus”, Axa prioritară 3 „Locuri de muncă pentru toți”, Obiectivul specific 3.7. „Creșterea ocupării prin susținerea întreprinderilor cu profil non-agricol din zona urbană”.
Proiectul „Start Up AIR” și-a propus dezvoltarea competențelor antreprenoriale, inclusiv prin instruiri pentru dezvoltarea de afaceri non-agricole cu accent pe tehnologii inovatoare sau domenii de activitate cu grad mare din inovare. Cu o durată de 36 luni (ianuarie 2018 – ianuarie 2021), acesta are o valoare totală de 14.629.136,72 lei, din care 99,61% reprezintă finanțare nerambursabilă.
În urma implementării proiectului, 60 de planuri de afaceri care vizează înființarea unei afaceri durabile în regiunea Nord-Vest urmează să primească finanțare în valoare de aproximativ 33.329 euro, precum și servicii de consiliere, consultanță și mentorat pentru dezvoltarea afacerii inițiate.
Astfel, în anul 2018, Camera de Comerț și Industrie Bistrița-Năsăud a organizat în cadrul proiectului 7 serii gratuite de de curs. Acestea au fost organizate la Bistrița, Beclean și Cluj-Napoca și au fost absolvite de 100 participanți. Din totalul participanților la programul de formare organizat de CCIBN, 60 au depus planuri de afaceri în cadrul concursului de idei de afaceri.
La nivelul întregii regiunii Nord-Vest, din cele 240 de planuri de afaceri depuse în cadrul concursului, 20 au fost selectate pentru a primi finanțare, consiliere și îndrumare din partea CCIBN. Dintre acestea, 6 noi afaceri vor fi înființate în județul Bistrița-Năsăud.
După anunțarea câștigătorilor, aceștia au beneficiat de stagii de practică gratuite și mentorat din partea unor societății cu experiență în domeniile vizate de viitoarea lor afacere.
În continuare, viitorii antreprenori beneficiază de consiliere pentru pregătirea planurilor de afacere pentru implementare, urmând ca în perioada mai-iunie 2019 aceștia să inițieze afacerile. Astfel, județul nostru va avea 6 firme noi cu finanțare nerambursabilă, în domeniile: organizări de evenimente/spectacole; prelucrări metalice inovative; comerț cu produse naturiste; terapii complementare; confecții textile; și automatizări.
Citiţi şi:
- Locuri disponibile la cursul gratuit de „Competențe antreprenoriale”
- Finanțare de 178.000 de lei pentru IMM-uri prin intermediul proiectului ”Start Up Plus în N-V”
- Doriți să înființați o nouă afacere beneficiind de subvenții nerambursabile de până la 40.000 de euro? Vă invităm joi, la Extensia Bistrița a UBB!
- 20 de firme au semnat contracte de finanțare de peste 33.000 euro. START UP AIR, proiectul care te ajută să îți transformi pasiunea în business.
- Încă șapte viitori antreprenori din județul Bistrița-Năsăud vor obține finanțare nerambursabilă în cadrul proiectului Start-Up Plus în Nord-Vest
Adaugă comentariu nou