Lucrări de reabilitare, pe parcursul anului şcolar, în cinci şcoli din Bistriţa. A fost finalizată proiectarea şi pentru CN Liviu Rebreanu

 

          Primarul municipiului Bistriţa, Ovidiu Creţu, a anunţat, în cadrul unei conferinţe de presă, că în mai multe instituţii şcolare vor exista şantiere, ca urmare a începerii contractelor de execuţie, în baza finanţărilor europene, prin Programul Operaţional Regional 2014-2020.

          Potrivit acestuia, lucrări de modernizare şi reabilitare sunt în derulare sau vor începe în această toamnă la Şcoala Gimnazială nr. 4, Şcoala Gimnazială „Lucian Blaga”, Şcoala Gimnazială nr. 1, Liceul de Muzică „Tudor Jarda”, Liceul Tehnologic „Grigore Moisil”. „E posibil să fie lucrări şi la „Liviu Rebreanu”. Colegiul Naţional „Liviu Rebreanu” are proiectarea finalizată la Compania Naţională de Investiţii. Nu este făcută licitaţia pentru execuţie, dar proiectul este gata, cu toate avizele, iar dacă lucrurile se desfăşoară într-un ritm normal, pot să înceapă lucrările în acest an şi la „Liviu Rebreanu””, a menţionat primarul Creţu.

          Acesta a menţionat că programul ar putea fi modificat în mai multe instituţii şcolare din oraş pentru a se asigura şcolarizarea tuturor elevilor în condiţii bune, directorii de şcoli urmând să prezinte, la începutul lunii septembrie, deciziile finale cu privire la desfăşurarea cursurilor. Foarte probabil, pentru că sunt lucrări de anvergură, lucrările s-ar putea întinde pentru mai bine de un an.

În context, acesta a menţionat că a primit de la Guvern suma de 70.000 lei pentru a realiza accesul elevilor de la Slătiniţa la apă curentă şi la o toaletă, însă fondurile sunt insuficiente şi ar ajunge doar pentru o improvizaţie, de genul unei toalete publice.

          „Am primit 70.000 lei cu care o să putem să facem ori nişte improvizaţii, ori să ne apucăm să facem ceea ce ştim, adică o investiţie corespunzătoare, dar banii aceştia nu vor ajunge pentru investiţii, ci pentru studii, de proiect şi eventual să începem, dar nicidecum să rezolvăm problema. Banii au venit, sunt prinşi în rectificarea bugetară şi vom face cu ei ceea ce se poate face, astfel încât să creăm nişte condiţii mai bune acolo”, a precizat Ovidiu Creţu.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]