Ovidiu Creţu: Cred că în anul acesta vom obţine şi finanţare pentru reabilitarea clădirii vechi de la Liviu Rebreanu

Primarul municipiului Bistriţa, Ovidiu Creţu,  a anunţat, în cadrul unei conferinţe de presă, că există premise ca proiectul de reabilitare a corpului A de liceu de la Colegiul Naţional „Liviu Rebreanu” să beneficieze de finanţare în acest an.

         „Cu aceste lucrări la şcoli, situaţia infrastructurii şcolare din municipiul Bistriţa este rezolvată cu o singură excepţie, clădirea veche de la Colegiul Naţional „Liviu Rebreanu”. Nu am date concrete să vă ofer acum, pentru că discutăm buget şi pe date efective, dar auspiciile sunt extrem de bune şi eu cred că în anul acesta vom obţine şi finanţare pentru reabilitarea şcolii. Noi discutăm un buget al municipiului cu cifre concrete şi nu pot să mă hazardez lansând nişte prezumţii, chiar dacă au nişte baze foarte solide în spate”, a declarat Creţu.

         Declaraţia primarului Bistriţei a fost făcută în contextul prezentării proiectelor cu finanţare nerambursabilă care vizează infrastructura educativă din municipiu. Este vorba despre investiţii în valoare de 119 milioane lei, aproximativ 25 milioane euro, pentru peste 4500 elevi din Bistriţa. Astfel, cu finanţare europeană vor fi reabilitate şi modernizate Şcoala Gimnazială nr. 1 (18 milioane lei), Şcoala Gimnazială nr. 4 (20 milioane lei), Şcoala Gimnazială „Lucian Blaga” (19,6 milioane lei), GPP nr.3 şi Creşa nr. 3 (7 milioane lei), Grădiniţa nr. 2 de pe str. N. Bălcescu (5 milioane lei), Colegiul Tehnic „Grigore Moisil” (30 milioane lei), Liceul Tehnologic de Servicii (7,7 milioane lei), iar cu fonduri guvernamentale Liceul de Muzică „Tudor Jarda” (9,3 milioane lei).

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5