Primăria Bistriţa alocă investiţiilor peste 81 milioane lei, o treime din cheltuielile anului 2018. Vezi principalele proiecte propuse!

Bugetul general de venituri şi cheltuieli al municipiului Bistriţa pe anul 2018 însumează 178,582 milioane lei la capitolul venituri şi 242,453 milioane lei la cheltuieli, cu un deficit de 63,871 milioane lei, în fapt excedentul din 2017.

         Programul de investiţii publice pentru anul 2018 are o valoare propusă de 81,709 milioane lei, din care 32,636 milioane lei sunt de la bugetul local şi 49,073 milioane lei din fonduri externe nerambursabile.

Cea mai mare sumă de la investiţii este cuprinsă la capitolul „Locuinţe, servicii şi dezvoltare publică”, respectiv 48,138 milioane lei, din care 39 milioane lei reprezintă fonduri europene. În fapt, este vorba despre cele trei proiecte de reabilitare termică a blocurilor de locuinţe care cuprind  50 de blocuri pentru care există deja contract de finanţare, fiind demarată procedura de achiziţie publică pentru începerea execuţiei. Tot la acest capitol sunt cuprinse şi proiectul tehnic şi începerea execuţiei pentru un grup statuar în Piaţa Unirii (2,6 milioane lei), proiectul tehnic şi începerea execuţiei pentru Aqua Park (764 mii lei), proiectul tehnic şi începerea execuţiei pentru punerea în valoarea a Cetăţii medievale Bistriţa (596 mii lei), dar şi proiectarea unui incubator de afaceri, a modernizării Pieţei Centrale sau un studiu de fezabilitarea pentru amenajarea Pieţei Agroalimentare Decebal.

Peste 7,1 milioane lei sunt cuprinşi la Învăţământ, din care 2 milioane sunt alocate pentru construirea unui imobil pentru Grădiniţa nr. 2 de pe str. Nicolae Bălcescu. Proiectul de buget include şi 4,4 milioane lei pentru reabilitarea şi modernizarea Şcolii Gimnaziale nr. 4, Şcolii Gimnaziale „Lucian Blaga” şi Şcolii Gimnaziale nr. 1, dar şi pentru alte investiţii  sau proiecte tehnice pentru celelalte şcoli din municipiu.

Municipalitatea îşi propune să aloce 2 milioane lei pentru începerea execuţiei la Centrul de Radioterapie, acolo unde este în partaneriat cu Consiliul Judeţean şi Spitalul Judeţean de Urgenţă.

În domeniul Culturii, din fonduri europene, peste 3,3 milioane lei merg spre restaurarea Bisericii Evanghelice, la care se adaugă 4,1 milioane lei de la bugetul local.

În ceea ce priveşte serviciile recreative şi sportive, executivul Primăriei Bistriţa propune alocarea a 2,7 milioane lei pentru o instalaţie de vară tip „Alpin Coaster” pe amplasamentul pârtiei de schi din Wonderland, proiect aflat în fază de proiectare, dar care ar urma să debuteze în acest an.

Pentru achiziţia de imobile, municipalitatea prevede 1,5 milioane lei pentru un teren pentru piaţa agroalimentară de engross.  Nu în ultimul rând, 15 milioane lei sunt repartizate la capitolul Transporturi pentru amenajarea de străzi, dar şi pentru diferite proiecte tehnice de infrastructură rutieră.

Vezi Programul de investiţii publuce al municipalităţii, dar şi al instituţiilor din subordine la adresa: 

http://www.primariabistrita.ro/portal/bistrita/portal.nsf/AllByUNID/657B...

Comentarii

27/01/18 19:20
Moldovan Ioan S...

Va scriu in numele locuitorilor cartierului Sigmir aducandu-va la cunostinta ca avem nevoie urgenta de trotuare in localitate deoarece circulatia este infernala si exista pericolul de accidente la fiecare pas. Asteptam sa se faca trotuare si santuri deoarece ne-am pierdut rabdarea sa vedem proiecte grandioase la inceput de an iar la final nu se vede nimic.Santurile nu sunt terminate, podurile sunt doar incepute,desi au trecut ani buni de cand s-a facut receptia la noul drum. Platim taxe si impozite la fel ca cei din Bistrita si contributia primariei la dezvoltarea localitatii noastre este aproape inexistenta. PANA CAND ? !

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5